Gül Cumhurbaşkanlığına Aday

DIŞİŞLERİ Bakanlığı'nda seçimlerden sonra düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen açıklamayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışı vatandaş zannettiği muhabirimizin, "Köşk adaylığınız devam ediyor mu?" sorusuna, "Et

Gül Cumhurbaşkanlığına Aday

DIŞİŞLERİ Bakanlığı'nda seçimlerden sonra düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen açıklamayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışı vatandaş zannettiği muhabirimizin, "Köşk adaylığınız devam ediyor mu?" sorusuna, "Etmez olur mu" yanıtını verdi.

Dün sabah bir süre Dışişleri Konutu'nda çalışan Gül, saat 11.00'de buradan ayrılıp Dışişleri Bakanlığı'na gitti. Yaklaşık iki saat burada kalan Gül, ezan okununca cuma namazı için Dışişleri'nin komşusu Sayıştay'ın bitişiğinde bulunan Haşemoğlu Camii'ne gitti.

Gül namazını kılarken, çok sayıda vatandaş da namaz çıkışını beklemek için caminin önünde toplandı. Hürriyet muhabiri de vatandaşlarla birlikte Gül'ü beklemeye başladı. Gül camiden çıkarken Türkiye'de okuyan Orta Asya'daki Türk cumhuriyetlerinden bir genç, yabancı öğrencilerin kontenjanı ile ilgili sorunlarını aktardı ve çözüm bulunmasını istedi. Başörtülü bir kadın da mali sıkıntı içinde olduğunu belirtip Gül'den 5 YTL istedi. Gül, kadının bu sözlerini duymadı.

FARK EDİNCE GÜLÜMSEDİ

Cami önünde bu hareketlilik yaşanırken vatandaşlar arasındaki Hürriyet muhabiri, Gül'e, "Köşk için adaylığınız devam ediyor mu?" sorusunu yöneltti. Gül, tam makam aracına binerken bu soruya "Etmez olur mu?" yanıtını verdi. Hürriyet muhabiri, "Etmez olur mu dediniz değil mi? Bunu yazabilir miyim?" diye bir daha sordu. Soruyu yöneltenin gazeteci olduğunu fark eden Gül, gülümseyerek camiden ayrıldı.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset