Gökçek Derhal İstifa Etmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başkentte yaşanan su sıkıntısının sorumlusu olduğunu ve derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti.Selvi, yaptığı yazılı açıklamada Ankara'da yaşanan su sıkıntısı

Gökçek Derhal İstifa Etmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başkentte yaşanan su sıkıntısının sorumlusu olduğunu ve derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Selvi, yaptığı yazılı açıklamada Ankara'da yaşanan su sıkıntısı nedeniyle ciddi bir salgın riski bulunduğunu savunarak, ''Başkent Ankara, Belediye Başkanı'nın ihmal ve beceriksizliği nedeniyle göz göre göre susuz kalmıştır'' dedi.

Gerekli önlemler alınmadığı takdirde başkentte su sıkıntısı yaşanacağının ve yetersiz ilkbahar yağışları nedeniyle ülke genelinde kuraklık riski bulunduğunun aylarca önce ortaya çıktığına dikkati çeken Selvi, buna rağmen hiçbir önlem alınmadığını belirtti. Selvi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Aymazlık ve israf içindeki belediyecilik anlayışı, halkı bir felaketle karşı karşıya getirmiştir. Kimi belediye başkanları, halkın parasıyla kendi reklamlarını yapmak, lale dikmek, ithal ağaç getirmek, fıskiye yapmak, öğle vakti havai fişek atmak, konser düzenlemek gibi işlerle uğraşmaktan yaşamsal önem taşıyan hizmetlere zaman bulamamışlardır. İsraf içindeki belediyeler, hesap veremeyecek duruma gelmişlerdir.''

Selvi, su kesintisi nedeniyle Ankara'da hastanelerin hasta kabul edemediklerini, halkın endişe içinde bulunduğunu kaydederek, ''Belediye Başkanı'nın bu konudaki gayri ciddi tavsiyeleri, lakayt davranışları ise adeta halkı tahrik etmektedir'' dedi.

Yaz tatili döneminin bitmesi ve okulların açılmasıyla birlikte sorunun daha da ağırlaşacağına işaret eden Selvi, hükümetin yeni kabineyi beklemeden sorunu ele alarak acilen bir kriz masası oluşturmasını istedi. Selvi, Melih Gökçek'in sorumluluğunun herkes tarafından kabul edildiğini ve istifa etmesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset