"Gitmem" dedi, Davos ona geliyor!

Başbakan Erdoğan'ın 2009'dan sonra gitmediği Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantıları artık her yıl İstanbul'da düzenlenecek.Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'One Minute' çıkışı sonrasında gündeme oturan Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantıları artık

"Gitmem" dedi, Davos ona geliyor!

Başbakan Erdoğan'ın 2009'dan sonra gitmediği Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantıları artık her yıl İstanbul'da düzenlenecek.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'One Minute' çıkışı sonrasında gündeme oturan Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu toplantıları artık her yıl İstanbul'da yapılacak.

Cüneyd Zapsu Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu, CNBC-e'de yaptığı açıklamada, Davos'u düzenleyen Dünya Ekonomik Forumu'nun her yıl İstanbul'a geleceğini, gelecek yılki toplantının 19-22 Haziran'da yapılacağını açıkladı.

World Economic Forum’un İstanbul’a geleceğini açıklayan Zapsu, “Sadece bir seferlik değil. Çünkü, hatırlarsınız daha evvelden de bir iki tane bölgesel toplantı yapılmıştı Türkiye’de. Yanlış hatırlamıyorsam, biri 90lı yıllarda ve biri de bir birkaç yıl önce, fakat bu çok farklı bir toplantı. Artık küçük bölgesel ara sıra yapılan toplantılardan değil. Davos’un kurucusu Prof. Swaft ile anlaşmamıza göre bundan böyle her sene aşağı yukarı aynı zaman, ki önümüzdeki yıl inşallah bir aksilik çıkmazsa 19-22 Haziran arasında olacak Türkiye’de İstanbul’da” diye konuştu.

“Viyana’da Avrupa toplantısı yapılmıştı, Katar’da Mena toplantısı yapılmıştı. Bunlar yapılmayacak artık” diye konuşan Zapsu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne Ortadoğu Afrika ne de Avrupa toplantıları yerine tek bir toplantı ve İstanbul’da olacak. Bir tane daha toplantı var, o da sürekli yapılan. O da Çin’de. Şimdi dikkatinizi çekerim, Çin. Eğer Türkiye’yi Avrupa’da sayıyorsak, Avrupa’da yatırım yapabilecek 1-2 ülkeden biriyiz başka kimse yok. Ayrıca konum olarak da Türkiye’nin yeri, biraz evvel saydığım Orta Asya, Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’nın tam ortasında tam merkezinde. O yüzden düşündüler dediler ki Türkiye’nin geçmiş 8-10 senesi ve inşallah ilerdeki durum bakıldığında Türkiye iyi bir yer ve bunu her zaman burada yapalım. One Minute’in neticesi bir yerde fena olmadı gibi geliyor."

Erdoğan, 2009'daki Davos toplantılarında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le katıldığı bir paneli terk ederek "Daha da Davos'a gelmem" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler