Genelkurmay başkanı olacak isim!

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifasının ardından, Genelkurmay Başkanlığı'na atanacak isimde belli olmuş oldu. Büyük bir sorun yaşanmassa Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel'in önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ardından da G

Genelkurmay başkanı olacak isim!

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifasının ardından, Genelkurmay Başkanlığı'na atanacak isimde belli olmuş oldu. Büyük bir sorun yaşanmassa Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel'in önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ardından da Genelkurmay Başkanlığı görevine atanması bekleniyor.

Org. Işık Koşaner'in istifasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel'in atanması bekleniyor; ancak burada da büyük sorun bulunuyor.

İddialara göre hükümetin genelkurmay başkanlığı için düşündüğü isim Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel için özel bir formülü devreye sokması bekleniyor.

YASALAR NE DİYOR?

Yasalara göre Genelkurmay Başkanı olarak atanacak ismin mutlaka kuvvet komutanı olması gerekiyor. Jandarma Genel Komutanı ise kuvvet komutanı sayılmıyor. Bu nedenle hükümet ilk olarak KHK ile kuvvet komutanlıklarına vekaleten birer isim atayacak. YAŞ toplantısında vekaleten atanacak bu isimler Özel'i, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atayacak. En az bir gün bu koltukta atanacak Özel'in tüm bu işlemlerin ardından Genelkurmay Başkanlığı görevine atanabilecek.

KOMUTA KADEMESİ GEÇTİĞİMİZ YIL BOZULDU

Komuta kademesindeki atama krizi ilk olarak geçtiğimiz yıl Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'da yaşanmıştı. Asker, Hasan Iğsız'ı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na düşünürken hükümet karşı çıkmış ve Necdet Özel'i Jandarma Genel Komutanlığı görevine atamıştı.

Necdet Özel'in bu görevinin ardından önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ardından da Genel Kurmay Başkanlığı'na atanması bekleniyordu.

KİMLER KATILACAK?

Şuraya katılacak orgeneral ve oramiraller:

1-Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, (Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor)

2-Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner,

3-1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu,

4-2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük,

5-3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman,

6-Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler,

7-Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Saldıray Berk,

8-Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu

9-Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset