Genç: "Kimlikli ve estetik bir şehir inşa edeceğiz"

Ortahisar kimliği ve kudretli iradesi tarihe not düşecek.

Genç: "Kimlikli ve estetik bir şehir inşa edeceğiz"

Cumhur İttifakı Ortahisar Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Metin Genç, yeni dönemde Çağlayan, 1 Nolu Erdoğdu ve Pelitli kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğini söyledi. 

GÜZEL VE FERAH BİR HALE GELECEK

Çarpık yapılaşmadan dolayı kentsel dönüşümün zorunlu olduğunu dile getiren Başkan Genç, Pelitli, Çağlayan ve 1 Nolu Erdoğdu mahallelerinde yapılacak dönüşüm projeleriyle, bu yerleşim yerlerinin güzel ve ferah bir görünüme kavuşacağını söyledi. 

Genç:

Yeni dönemde kentsel dönüşüm bölgelerinde yerel mimari öğeleriyle donatılan, kimlikli bir yapılaşmayı hayata geçireceğini kaydeden Başkan Genç,  "İlçemizde en büyük sorunlardan bir tanesi de çarpık ve plansız yapılaşma. Bazı mahallelerimiz estetik ve sanatsal mimariden yoksun... Yerel mimari öğeleriyle donatılmış, kimlikli bir yapılaşmayı ortaya çıkaracağız. Güzel ve ferah bir şehir inşa edeceğiz... Eğer bu şehre yeni hizmet ve projeler kazandırmak istiyorsak, çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmanız gerekiyor. Ne zaman bu şehir için bir adım atsak, bir projeyi hayata geçirmeye çalışsak ilk olarak çarpık yapılaşma karşımıza çıkıyor. Yaptığınız güzel bir proje bile, bu çarpık yapılaşma içinde fark edilmiyor, kaybolup gidiyor." diye konuştu. 

Genç:

YAPMAK İÇİN; YIKMAK LAZIM

"Her zaman söylediğim bir söz vardır, bu şehirde yapmak için; önce yıkmak lazım" diyen Genç, "İşte biz hem yıkan, hem de yapan bir belediye başkanı olacağız. Ama hep daha iyisini ve güzelini hayata geçireceğiz. Hem şehircilik açısından hem de görsellik açısından şehrimizi ferah, güzel görünümlü bir hale getirmek istiyoruz. Yapılaşma konusu ulaşımdan altyapıya kadar bütün alanları ilgilendiren bir konu. O nedenle sadece TOKİ'nin kentsel dönüşüm projeleriyle yetinmek bu konuda çok yetersiz kalır. TOKİ'nin hâlihazırda yürüttüğü Değirmendere gibi büyük çaplı dönüşüm projeleri var. Bu ağır iş yükü dolayısıyla TOKİ'den bağımsız olarak bizim de müteahhitler aracılığıyla kentsel dönüşümde inisiyatif almamız gerekiyor.  İnşallah, yeni dönemde Pelitli, Çağlayan, 1 Nolu Erdoğdu mahallelerimizde müteahhitlerimizle birlikte kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz." ifadelerine yer verdi. 

Genç:

ARSA VE KONUTLAR DEĞERLENECEK

Kentsel dönüşümde hiçbir surette vatandaşların mağdur edilmeyeceğini ve aksine vatandaşların arsa ve konutlarının değer kazanacağını belirten Başkan Genç, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşümle ilgili çıkan yasalar, yönetmelikler bellidir. Dolayısıyla bu konuda yasal mevzuat neyse o uygulanacak. Ve hiçbir surette vatandaş mağdur edilemeyecek. Esasında bütün kentsel dönüşümler uygulandıkları alanlarda hem konut hem de arsa değerlerini artırır. Ve kentsel dönüşüm alanları yaşamak için çok cazip alanlar haline gelir. Dolayısıyla kentsel dönüşümler en çok vatandaşlarımızın faydasına olan bir  konu. Mahalleler güzel bir görünüme kavuşmasının yanında trafik, ulaşım, park sorunları çözülecek. Yeşil alanlar, sosyal donatı alanları ve tema parklar daha da artacak. Şehir düzensiz yapılaşmadan kurtarılarak modern, ferah ve herkesin yaşayabileceği bir alan haline gelecek.",

Genç:

Genç:

Genç:

Genç:

Genç:

Genç:

Genç:

Genç:

Genç:

Genç:

Genç:
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset