Gandiden kızdıracak benzetme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hizbullah dosyasıyla ilgili tahliyeleri ''Recep Affı'' olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, kendilerini çözüm üretmemekle, hep eleştirmekle suçlayan hükümetin ise Kurultay'da çözümleri açıkladıktan sonra paniğe kapıldığ

Gandiden kızdıracak benzetme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hizbullah dosyasıyla ilgili tahliyeleri ''Recep Affı'' olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, kendilerini çözüm üretmemekle, hep eleştirmekle suçlayan hükümetin ise Kurultay'da çözümleri açıkladıktan sonra paniğe kapıldığını savundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Roman çalıştayına katılmak için geldiği Kuşadası'nda halka seslendi. Verdikleri sözlerin arkasında olduklarını, siyasete başlarken halka asla yalan söylememeyi ilke edindiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu mücadelede ülkesini, çocuğunun geleceğini düşünenlerin kendilerine destek vermesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
"Şimdi bir yetki daha aldılar ellerine. Bundan sonra Recep Bey televizyon izleyecek, beğenmediği programlar olursa 'şu kanalı kapatın' diyecek. Hangi çağda yaşıyoruz. İnsanın biraz yüzü kızarır. Sen koca Başbakansın oturduğun koltuğun hakkını ver. Senin işin gücün televizyon kanallarını mı seyretmek? Haberleri seyret yeter sana. O bile fazla sana ama onlar televizyon izlemezler, birileri söyler; 'bu program halkın aydınlanmasına neden oluyor hemen kapatalım
Bir kanun çıkardılar. Bir baktık insanları domuz bağıyla öldürenlerin hepsi dışarda; buna 'Recep Affı' denir. Recep Bey, senin çıkardığın af yasası bunlar. Hepsi dışarı çıktı. Kimler içeride adam öldürmeyenler; ve biz buna 'adalet' diyeceğiz.''

DERİN DEVLET
Kılıçdaroğlu, toplumun rahatsız olunca AK Parti'nin birilerini suçlamaya başladığını, bu süreçte de Yargıtay ve Danıştayı sorumlu tutmaya çalıştığını ancak gereken yanıtları aldıklarını ifade etti.

Son günlerde bir milletvekilinin de bunun bilinçli olarak yapıldığını, AK Parti ile derin devlet arasında seçimler öncesinde bir mücadele olduğunu iddia ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Allah aşkına hangi derin devlet. Kozmik odaya bunlar girmediler mi, valiyi, kaymakamı bunlar tayin etmiyor mu, istedikleri gibi sınav yapmıyorlar mı, istedikleri gibi fabrika kapatmıyorlar mı, televizyonları sattırmıyorlar mı, hangi derin devlet Allah aşkına, derin AK Parti'den söz ediyorlar. Devleti ele geçirmek isteyen AK Parti'den söz ediyorlar'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset