Fırat neden istifa etti

Ak Parti kurulduğu yandan bu güne kadar ilk kez bu kadar büyük bir görev değişikliği yapıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat sağlık sebebiyle istifa etti. Ancak kulislere göre bu bir istifa değil görevden alma... İSTİFANIN GERÇEK

Fırat neden istifa etti
Ak Parti kurulduğu yandan bu güne kadar ilk kez bu kadar büyük bir görev değişikliği yapıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat sağlık sebebiyle istifa etti. Ancak kulislere göre bu bir istifa değil görevden alma...

İSTİFANIN GERÇEK NEDENİ NE?
Kulislere göre Fırat'ı Başbakan Erdoğan istifaya zorladı. Kılıçdaroğlu'nun iddialarının ardından, Fırat'ın DTP'lilerle yediği yemek Erdoğan'la Fırat'ın arasını iyice açtı. Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı "ya sev ya terk et" konuşmasına Fırat tepki gösterince bu onun sonu oldu.
Ancak Fırat bunu kabul etmiyor. Erdoğan'ın Doğu politikasındaki sertliği desteklediğini söylüyor. "Benim içime siniyor da o nasıl tahammül ediyor bilemiyorum. Bu kadar haksız saldırı karşısında bu kadar sabırlı olması herhalde liderlik özelliklerinden kaynaklanıyor." diyor.


KENDİ KARARIMLA İSTİFA ETTİM

Kanal D'ye konuşan Dengir Mir Mehmet Fırat kendi kararıyla istifa ettiğini söyleyerek "Kararımı üç gün önce vermiştim. Üç gün önceki toplantıdan sonra Başbakan'ın özel odasında ondan izin istedim. Sağlığımın buna elvermediğini söyledi. Hatta o biraz ısrar etti. 'Devam edelim' dedi ama sonunda izin verdi. Dün de istifamı partiye gönderdim. O yüzden de bugünkü toplantıya katılmadım"dedi.

KARARIMDAN AİLEMİN BİLE HABERİ YOKTU

İstifa kararından ne siyasetçi arkadaşlarının ne de ailesinin haberi olduğunu söyleyen Fırat "Ketumluk ailem için de de söz konusuydu. Kimseye haber vermedim. Hatta arkadaşlarım da şu an yanımda. Onlar da basından duydular. Benim siyasi ahlakım bunu gerektirir" dedi.

YOLSUZLUK İDDİALARININ ETKİSİ VAR MI?

Fırat istifasının Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla bir ilgisi olmadığının da altını çizdi ve "yalanlar beni etkilemez. Birileri çok yalan söyleyebilir onun ahlaki değerlerinden sorumlu değilim. O kadar iftira var ki... Hiçbir zaman ciddiye almadım zaten...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset