Eyüp Aşık'tan ŞOK İDDİALAR

28 Şubat sürecinde dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, kendisini ziyarete gelen Devlet Bakanı Eyüp Aşık'tan eski Başbakan Necmettin Erbakan ile Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in hapse atılmasını istemiş. Bir adım daha ileri giderek, 'Eğe

Eyüp Aşık'tan ŞOK İDDİALAR
28 Şubat sürecinde dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, kendisini ziyarete gelen Devlet Bakanı Eyüp Aşık'tan eski Başbakan Necmettin Erbakan ile Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in hapse atılmasını istemiş. Bir adım daha ileri giderek, 'Eğer suç bulamıyorsanız bizden yardım isteyin, size gerekli belgeleri verelim.' demiş.

Eyüp Aşık'ın dün Star Gazetesi'nden Fadime Özkan'a verdiği röportajda 'Askerin bizden beklentileri vardı' diyerek doğruladığı olay, Star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar'ın 'Kıt'a Dur-28 Şubat'tan 27 Nisan'a İktidar Kavgası' adlı kitabında ayrıntılarıyla anlatıldı.

Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'na Kıbrıs'ta düzenlenen suikast girişiminde Albay Vural Berkay'ın şehit olması sonrası Başbakan Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ı Genelkurmay Başkanlığı'na başsağlığı için gönderdi.

Ziyaret sırasında Çevik Bir ile Eyüp Aşık arasında şu diyalog gerçekleşti:

SİZE BELGE VERELİM BAŞBAKAN'I HAPSE ATIN

Bir: Siz ne yapıyorsunuz?

Aşık: İyi, hükümet çok güzel çalışıyor. Gerginlik kalmadı, siyasette normale döndü.

Bir: Ne iyiye gidiyor, kardeşim? Siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz? Ne yaptınız?

Aşık: Anlamadım, ne demek istiyorsunuz?

Bir: Yahu kardeşim, siz bu Erbakan'ı, Çiller'i hapse atmayı düşünmüyor musunuz? Adamlar hala dışarıda geziyor.

Aşık: Olur mu öyle şey.

Bir: Neden olmasın? Adamların bir yılda neler yaptıklarını görmediniz mi? Bunların hesabını vermeyecekler mi?

Aşık: Siz bizi yanlış anladınız herhalde.

Bir: Ne yanlışı? Eğer suç bulamıyorsanız bizden yardım isteyin, size gerekli belgeleri verelim.

Aşık: Kusura bakmayın, hakikaten yanlış anlamışsınız. İktidar değişikliğini sağlayarak siyaseten doğru olanı yaptık. Ama siyasetçileri cezaevlerine atmak olacak iş mi? İstiyorsanız gidin Mesut Bey'le görüşün ama asla yanaşmayacaktır. Hepimiz karşı çıkarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset