Eylemsizlik süreci sona erdi

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, 13 Ağustos'tan bu yana devam eden eylemsizlik sürecinin "AKP hükümetinin izlediği inkar-imha politikaları nedeniyle geçerliliğini yitirdiğini" açıkladı. "Eylemsizlik sürecinin bitmesinden AKP hükümetinin sorumlu olduğu tart

Eylemsizlik süreci sona erdi

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, 13 Ağustos'tan bu yana devam eden eylemsizlik sürecinin "AKP hükümetinin izlediği inkar-imha politikaları nedeniyle geçerliliğini yitirdiğini" açıkladı. "Eylemsizlik sürecinin bitmesinden AKP hükümetinin sorumlu olduğu tartışmasızdır" diyen KCK, saldırılar karşısında KCK güçlerinin kendisini daha etkili savunacağını ancak saldırmayacağını kaydetti.

 

KCK Yürütme Konseeyi Bakanlığı'ndan eylemsizlik sürecine ilişkin günlerdir beklenen açıklama geldi. KCK, 13 Ağustos'tan bu yana devam eden son eylemsizlik süreci ile daha önce ilan edilen ateşkeslere dikkat çekerken, tüm bu süreçler karşısında hükümetin hiçbir adım atmadığını kaydetti. Açıklamada sürecin kalıcı bir ateşkese dönüşmesi için daha önce duyuruluna ön koşullara da yer verilirken, güven verici adımlar ve taahhütler yerine eylemsizlik sürecinde hükümetin içine girdiği pozisyona vurgu yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset