Esnaf vergisini veremiyor

Anavatan Partisi Trabzon İl Başkanı İsmail İnan Vergi haftası ile ilgili bir açıklama yayımladı.İnan yaptığı açıklamada insanlarda vergi bilincinin oturmasını vurguladı. Sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benims

Esnaf vergisini veremiyor

Anavatan Partisi Trabzon İl Başkanı İsmail İnan Vergi haftası ile ilgili bir açıklama yayımladı.İnan yaptığı açıklamada insanlarda vergi bilincinin oturmasını vurguladı. Sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla her yıl kutlanmakta olan Vergi Haftasının 20.si bu hafta kutlanacak.  

İnan ifadelerine “Dünya çapında ortaya çıkan Finansman krizinin, halkımızı da yakından ilgilendirdiğinin ve etkilendiğinin farkındayız. Bizde bu şehirde yaşıyor burada nefes alıyoruz. Trabzon da iş hacmi sıfıra inen Bazı esnaf ve işverenlerin vergilerini ödemekte güçlük çektiklerine de şahit olduğumuz bu dönemde, Vergisini az gösterdiği şeklinde uygulanmakta olan baskılar ve işlemler neticesinde işyerini kapatanların sayısı hızla artmaktadır.

Bazı İhracatçı mükelleflerin finansman ihtiyaçlarının karşılanması konusunda, yaptıkları ihracat karşılığında hak etmiş oldukları KDV iadelerinin zamanında alması mümkün olamamaktadır. Bir an önce işlemlerin hızlandırılıp Ülkemize ve Trabzon'umuza katkı sağlayan bu ihracatçı firmalara yardımcı olunmalıdır.  Öte yandan, vergi idareleri de, yıllarca bu şehre düzenli olarak vergisini ödeyen mükelleflerinin dara düşmesine neden olmamalı; yardımcı olmak adına hareket etmelidir.           

Devletin Mükelleflerden Ödemesi gereken vergiyi tahsil etmek elbette ki asıl hedefi olmalıdır. Ancak, bu hedefe varmak adına yapılması gereken ilk iş de mükelleflere yardımcı olarak onun ayakta kalmasını sağlamaktır. Hele bu günlerde bunu sağlamak acil ihtiyaçtır.   

Maalesef ülkemizin yerel yönetim birimlerini seçmek amacıyla hedefe yoğunlaştığı bu günlerde; Demokratik güçleri elinde bulunduranlar adil olmaları gereken vergi konusunda demokratik olmayan yollarla seçim öncesi baskı, yıldırma tertibi ile sözüm ona aba altından sopa göstererek basın üzerinden Vergi ile Cezanın keskin ayırımını bir silah olarak kamuoyuna bildirmektedir.

Asla unutulmaması gereken Demokrasinin bir Güneş gibi olduğudur. Bir gün herkese lazım olabilir…       
Vergi idaresi, tüm bu faaliyetleri yürütürken hukuk içinde hareket etmek durumundadır. Elbette ki, idarenin her türlü eylem ve işlemi yargı denetimine tabidir. Ancak vergi idaresi, mademki her türlü eylem ve işlemim yargı denetimine tabi, o zaman ben istediğim gibi davranırım, yanlışlık varsa yargı düzeltir gibi bir anlayış içinde olma lüksüne de sahip değildir.      

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması ile toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincini oluşturulması ve idare - mükellef ilişkilerinin uyumlu hale getirilmesi amacıyla 20. Vergi Haftasının tüm Trabzon esnafına İşverenine, ayrıca maliye camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diler, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset