Eski dostlardan büyük kavga!

Milletvekili Balta’ya İl Başkanı Revi’den çok sert yanıt: Yan yürüyen yok

Eski dostlardan büyük kavga!

Haber61/  Haber Servisi

Siyaset Kulisi - Levent USTABAŞI yazdı.. 

Ortahisar Milli Eğitim Müdürü’nü görevden alma krizi tavan yaptı. 

SELAM VERMEDİ

Ak Parti Trabzon İl Danışma Meclisi’de kavgaya sebep oldu.  Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ile Milletvekili Muhammet Balta salonda bulunan arası açık olduğu bazı il yöneticilerine selam vermediği öğrenildi.

SALONDAN AYRILDI 
Basına kapalı bölümde iddiaya göre Adnan Günnar üstü kapalı konuşmasında il yöneticilerine atıfta bulundu ve ‘tv programım var’ diyerek salondan ayrıldı. 

BUZ GİBİ BİR HAVA ESTİ 
Milletvekili Balta ise öyle yapmadı. Kürsüye çıkarak, “Ben Adnan Günnar gibi yapmayacağım açık açık söylüyorum bu teşkilatta yan yan yürüyen, teşkilata nifak tohumu eken, arkadan konuşanlar var. Bana ünvanımla bile hitap etmiyorsunuz” demesi salonda buz gibi bir hava estirdi.

KAYITSIZ KALAMADI 
Konuşması sırasında İl Başkanı Haydar Revi sık sık Balta’nın sözlerine atıfta bulunup yerinden yanlış bilgi verdiği yönünde uyarılarda bulunduğu dikkat çekti. Balta’nın. İl yönetimini kapsayan bu söz ve eleştirilerine karşılık kürsüye çıkan Haydar Revi kayıtsız kalmadı.

GÖZLERİNE BAKTI
 ”Bu teşkilat dimdik ayaktadır. Yan yan kimse yürümüyor” diyerek sert çıkan Revi, ”Farz edelim biz  yanlış yaptı, ‘peki siz doğru mu yaptınız?’ diye Balta’nın gözlerinin içine baktı.

TARZINI ELEŞTİRDİ
Konuşmasına başlarken; “Ben sayın vekilimiz gibi kürsüyü yumruklamayacağım” diyerek Milletvekili Muhammet Balta’nın konuşma tarzını eleştirdi.  Bu sırada salondan büyük bir alkış geldi. 

KİMSE BİZE GÖLGE ETMESİN DEDİ 
İl Başkanı Haydar Revi konuşmasını, “Bundan önceki kongrelerimizi şehrimizin en güzel salonlarında ve heyecanlı bir kalabalık teşkilat mensuplarıyla yaptık. Önümüzdeki kongreleri de bu şekilde yapacağız. Kimse bize gölge etmesin!” diyerek bitirdi.

WHATSAPP YAZIŞMALARI GÜNDEM OLDU

Bu arada danışma toplantısında WhatsApp yazışmaları gündem oldu. 

Milletvekili Balta, İl Başkanı Haydar Revi’ye WhatsApptan yazdığı cevabı söyleyince il başkanı Haydar Revi karşılıklı yazışmalarda sadece Muhammet Balta’ya yazdıklarını okuması, Muhammet Balta’nın yazışmalarını okumaması dikkat çekti. 
Hatta bunu salondakiler farkedip alkışladılar.

İL BAŞKANINDAN YANA TAVIR KOYDU 
Gerginlik sırasında İl yönetim Kurulu üyesi  Fazlı Çapoğlu, bu tartışmalar üzerine söz alıp, ”Genel başkan temsilcisi burada il başkanımızdır. Genel Merkezi de il yöneticileri temsil eder. Milletvekilleri genel merkezin kararına karşı çıkamaz. Teşkilatımızı fitne ve fesatçılıkla suçlamanızı kabul etmiyorum” diyerek il başkanından yana tavır ortaya koydu.

İL BAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ
Herkes konuştuktan sonra salonda olanları takip eden ve en önde oturan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, kürsüye çıkarak, “Bütün ilçeleri üç gündür geziyoruz. Bu kadar uyumlu teşkilat görmedim.
Bazı illerde ilçe başkanları ayrı il başkanları ayrı konuşmak istiyor, bir şey olduğunu anlıyoruz. Burada böyle bişey olmadı.
Hepsi uyumlu ahenkli bir şekilde çalışıyorlar. Çok memnun oldum. Bu birlikteliği sağlayan il başkanına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Köse, bir süre önce görevinden aniden alınmıştı. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’nin aldığı bu karara Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora destek vermiş, yerine Bakanlık Ali Turan’ı atamıştı. Başkent kulislerine göre  Milletvekilleri Adnan Günnar ve Muhammet Balta Ankara’da Mill Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşerek  Şükrü Köse’nin görevine iade edilmesini sağladılar.  Görevden alınma kararnamesi iptal edildi. 
Şükrü Köse’nin görevden alınmasına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç dahil MHP ve CHP tepki göstermişti.
İşte bu sürtüşme İl Danışma toplantısında tavan yaptı.
Kulisler de ayrıca şu söyleniyor, “Haydar Revi ve Muhammet Balta il genel meclisi üyesi iken sıkı dostlardı. Bugüne kadar böyle oldu şimdi eski dostların arası açıldı”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler