Eski bakandan ilginç iddia

Partisinin Merkez İlçe Kongresine katılmak için Trabzon'a gelen eski Bakan Kazan, Hatay İskenderun’daki terör saldırısının ayrıntılarına kadar araştırılması gerektiğini ve bu olayın ardında İsrail’in çıkacağını iddia etti. Kazan, “Bu saldırının hemen arka

Eski bakandan ilginç iddia

Partisinin Merkez İlçe Kongresine katılmak için Trabzon'a gelen eski Bakan Kazan, Hatay İskenderun’daki terör saldırısının ayrıntılarına kadar araştırılması gerektiğini ve bu olayın ardında İsrail’in çıkacağını iddia etti. Kazan, “Bu saldırının hemen arkasından Mısır büyükelçisini elçisini çekerken Türkiye’de çekmiştir, Yunanistan’da çekmiştir. Fransa’da çekmiştir. Bütün bunların elçilerini geri çekmiş olmaları İsrail’e tepki bakımından fevkalade isabetlidir. Sayın başbakanın TBMM’de yaptığı konuşma da son derece vurucu. Ama bunun arkasının gelmesi lazımdır. Bu konuşmayla bağırıp çağırmanın bir anlamı yoktur. Bunun arkasından bir takım yaptırımlar gerekir. Özellikle bu gemide bulunan vatandaşların iadesi yerine getirilmiştir. Hüküm yerine getirilmiştir. Amabunun yanında yargılama konusunda yargılama yapılmayacağı İsrail’de hüküm yerine getirilmiştir. Bir de İsrail için tazminat söz konusudur. O maddenin uygulamasına geçilecektir. Bu olayda Türk hükümetinin de elbette eleştirecek yanları yok değil, vardır. Bunun başında aşağı yukarı 700 kişiyi taşıyan bu yardım kafilesi yola çıkarken İsrail’den tehditler savrulmuştur. Gelmesinler, gelmeyin, gelirse şunu yaparız, bunu yaparız şeklinde tehditler ortaya konmuştur. Buna karşı hükümetin bu gereği koruması lazımdı. Özellikle uluslar arası kara sularında koruması lazımdı. Mutlaka uluslar arası sularda koruması lazımdı. İsrail bunun böyle olacağını düşünmüştür. Düşündüğü için de harekatın olduğu sabah bizim İskenderun Deniz İkmal Birliğimi’ze saldırılar yapılmıştır. O saldırıları yapanın araştırıldığı zaman sonunda görülecektir, PKK değil İsrail’in ajanları çıkacaktır. Bugün casusluk konusunda fevkalade usta hale gelen bu insanlar İsrail’den Macaristan’a kadar seyahat etmekte hiçbir ülke bunun farkına varmamakta veya varmışsa göz yummaktadır. Ve gittikleri yerde de gereken infazı yapmakta ve rahatlıkla da geriye dönmektedirler. Onun için gizli ajan faaliyetlerinde bu kadar usta olar bir toplumun elbette Amanos dağlarında PKK’dan önce onların varlığı ancak düşünülebilir. Ve önemli olanda saatlerin yakınlığıdır. Gemiye saldırı başlamış onun hemen arkasından da yarım saat bir saat geçmeden İskenderun vurulmuştur. Bu nedemektir, gemi saldırılarına karşı Türkiye bir harekat yapacak olursa bunu engelleyelim demektir. Onun için bu gemiler korunmamıştır” diye konuştu.

 

EKSİĞİ YOK DENEMEZ

Kazan, “Hükümetin bu bakımdan eksiği yoktur dememek lazım. Şimdi bundan sonra nasıl gelişmeler olacak göreceğiz. Allah bundan sonraki olaylarda devletimizin bütün kurumlarına daha fazla yetenek verir kabiliyet verir inşallah. SP bu olaylarda epey şehit vermiştir ve yaralı vermiştir. Tabi şehitlerin bize ait olması bir şey ifade etmez. Bir yardım konvoyudur bu. Bütün sefere gidenleri öncelikle tebrik ediyorum, bu bir cesaret işidir. Gazze halkını yalnız bırakmamak gerektiğini de buradan belirtmek istiyorum” dedi.

 

 

Haber: Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset