Eski Bakan mecliste mescit istedi

KKTC eski Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı ve şu anki Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Zorlu Töre, Meclis'te mescit yapılmasını istedi.Töre, "Mecliste bir mescidin olmaması büyük bir eksikliktir" dedi. Töre, Meclis'te yaptığı bir konuşmada, TBMM'de

Eski Bakan mecliste mescit istedi

KKTC eski Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı ve şu anki Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Zorlu Töre, Meclis'te mescit yapılmasını istedi.

Töre, "Mecliste bir mescidin olmaması büyük bir eksikliktir" dedi. Töre, Meclis'te yaptığı bir konuşmada, TBMM'de olduğu gibi Kıbrıs meclisinde de bir mescit yapılması gerektiğini ifade etti.

Töre, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ibadet etmek için yer vardır. KKTC Meclisi'nde de bu bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla burada olmaması büyük bir eksikliktir." ifadelerine yer verdi.

Töre'ye konuşması sırasında Cumhuriyet Türk Partisi (CTP) Milletvekili Arif Albayrak'tan tepki geldi. Albayrak, "Havayollarının olmadığı bir ülkede meclise mescit mi yapmayı düşünüyorsun." şeklinde tepki gösterdi.

Bu tepkiye cevap veren Töre, "Sadece mescit olması gerektiğini söylemiyorum. Havayolları da olmalı, sağlık ocağı da olmalı, yol yapımı da. Ancak camilerinde olması gerektiğini söylüyorum. Bunlar bir bütündür. Kıbrıs Türk halkı Müslüman bir halktır." ifadelerini kullandı.

DİKMEN'E BİR CAMİ YAPARSAK HRİSTOFYAS DİGOMO'YU GÖRÜR

KKTC'deki camilerin küçük olduğunu ve ihtiyaca cevap vermediğini her fırsatta dile getirdiğini aktaran Töre, "Önceki gün Dikmen'e bir cenaze için gittim. Kiliseden dönme bir cami olduğu için avlusu o kadar dar ki, insanlar güçlükle namaz kılabiliyor. Dikmen belediyesi o kadar büyük bir belediye ki, hala Rumlar tarafından da unutulmamış. Hristofyas benim köyümdür orası, orası Digomo'dur, Dikmen değildir diyor. Şimdi biz oraya bir cami yapsaydık Hristofyas anlayacaktı, orası Diago'mudur Dikme'midir." diye sitem etti.

KENDİ CAMİLERİMİZİ YENİDEN YAPALIM

KKTC'deki camilerin bir çoğunun kiliseden bozma olduğunu aktaran Töre, Rum tarafının kiliselerin cami olarak kullanılmasını sürekli Dünya Kiliseler Birliği'ne şikayet ettiğine değindi. Töre şöyle devam etti: "KKTC genelinde 192 adet camimiz var. Bunlardan 50 tanesi de kiliseden dönme camidir. Rum başpapaz sürekli KKTC'yi Dünya Kilise Birliği'ne kiliseleri cami olarak kullanmamızdan ötürü şikayet ediyor. Dolayısıyla biz de kendi topraklarımız üzerinde kendi yerleşim birimlerimizde kiliseden dönme camileri kullanacağımıza kendi camilerimizi yapalım ve onları kullanalım. Türkiye'den her ay büyük bir yardım geliyor. Bunun bir bölümünü camilerin yapımı ve onarımı için kullanılmasında hiç bir sakınca yoktur. Her alanda yatırım ve bakım yapılmalıdır. Ancak Kıbrıs Türk halkı unutmayalım ki Müslüman bir halktır. Dolayısıyla cami gereksizdir şeklindeki yorumları doğru bulmuyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset