Eski bakan 1 numaralı sanık

Ergenekon davası kapsamında açılan 'Adil Yargılamayı Teşebbüs' soruşturması tamamlandı. Aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, avukatlar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Kudbettin Kaya, Mehmet Cengiz, Hüseyin Yıldırım ile Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehm

Eski bakan 1 numaralı sanık

Ergenekon davası kapsamında açılan 'Adil Yargılamayı Teşebbüs' soruşturması tamamlandı. Aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, avukatlar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Kudbettin Kaya, Mehmet Cengiz, Hüseyin Yıldırım ile Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın oğulları Ali ve Bülent Haberal'ın da bulunduğu 11 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Şüphelilerin 'Ergenekon üyesi olmak ve adil yargılamayı etkilemek' suçlarından 7,5 yıldan 17 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenilen iddianame, Özel Yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından başlatılan daha sonra Savcı Cihan Kansız tarafından yürütülen 'Adil Yargılamayı Teşebbüs' soruşturması tamamlandı. 251 sayfa olan iddianamede şüpheliler eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, avukatlar Ali Hadi Emre, Tülay Bekar, Kudbettin Kaya, Mehmet Cengiz, Hüseyin Yıldırım ve emekli Albay Canfer Balçık'ın 'örgüt üyeliği' ile 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından cezalandırılmaları istendi.

İddianamede avukat Sefa Altıoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun ile Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın oğulları Ali ve Erkan Bülent Haberal ise 'örgüte yardım ve yataklık etmek'le suçlandı. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak sorgulanan Sinan Öztorun ve Zeynel Emre hakkında delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildiği kaydedilen iddianame, Özel Yetkili Başsavcılık tarafından onaylandıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul ya da reddetmesi için 15 günlük süresi bulunuyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADI GEÇİYOR

İddianamede Ergenekon davasını etkilemeye çalıştıkları öne sürülen eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmaları yer aldı. İddianamenin bir numaralı sanığı olan Oktay'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na partinin yol haritasının belirlenmesi için görüşmek istediğini bildirdiği ifadeler bulunuyor.

SEYFİ OKTAY 1 NUMARALI SANIK

Soruşturma kapsamında yapılan teknik takibe o tarihlerde CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal da takılmıştı. Seyfi Oktay'ın telefon dinlemelerine takılan Baykal'ın, Oktay'a talimat vererek Anayasa paketi değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ile görüşmesini istediği, Oktay'ın da Anayasa Mahkemesi üyeleriyle yaptığı görüşmelerin ardından Baykal'ı telefonla bilgilendirdiği iddia edilmişti. Seyfi Oktay'ın 1 numaralı şüphelisi olduğu soruşturma dosyasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na partinin yol haritasının belirlenmesi için görüşmek istediğine dair ifadeler yer alıyor.

ESKİ ERGENEKON HAKİMİ ŞENGÜN'ÜN ADI DA VAR

Ergenekon davalarının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Köksal Şengün'ün adının da geçtiği iddianamede, Şengün'ün yönlendirilmeye çalışıldığı iddia ediliyor. Köksal Şengün'ü etkilemeye ve yönlendirmeye çalıştığı gerekçesiyle tutuklandıktan 6 gün sonra serbest bırakılan avukat Tülay Bekar'ın teknik takibe takılan telefon konuşmaları da iddianamede yer aldı. Şengün'ün 'aşkım' diye hitap ettiği avukat Bekar, Köksal Şengün'e her fırsatta Ergenekon davasından çekilmesi, emekli olması için telkinlerde bulunuyor. Karşılıklı olarak 'seni seviyorum' diyen ikili görüşmelerinde gelecek ile ilgili planlar da yapıyor.

BAYKAL FEZLEKESİ İPTAL EDİLMİŞTİ

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında ?Adil yargılamayı etkileme' soruşturması kapsamında eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan fezleke daha önce iptal edilmişti. Öz'den dosyayı devralan Savcı Cihan Kansız, Baykal'ın soruşturmada ?şüpheli' olmadığına kanaat getirmiş, bu nedenle fezlekeyi iptal etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset