Eşi ölen Trabzonlulara para

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Göksal Bankoğlu, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nün eşi ölen ve ihtiyaç sahibi olan kadınlar için nakdi yardım yapacağını söyledi.Konu ile ilgili olarak bir açıklam

Eşi ölen Trabzonlulara para

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Göksal Bankoğlu, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nün eşi ölen ve ihtiyaç sahibi olan kadınlar için nakdi yardım yapacağını söyledi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Göksal Bankoğlu, kadınların eşlerini kaybettikleri zaman yoksullukla karşılaşma risklerinin diğer gruplardan daha yüksek olduğunu belirterek “Bu konuda Türkiye'de eşi vefat eden kadınların durumlarını ortaya koymak amacıyla hükümetimiz tarafından yapılan araştırmalarda, eşi vefat etmiş ne kadar kadın var. Bunların asıl ihtiyaçları nelerdir, ne kadar süreyle bir desteğe ihtiyacı var gibi bir takım bilgiler elde edilmiş ve bunun sonunda da bu sosyal yardım programın uygulanması gerektiği kanısına vardı. Bu programla eşini kaybeden kadınların yaşadıkları travmanın etkisiyle oluşan 'şimdi ben ne olacağım' düşüncesini birazcık olsun hafifletecek, 'benim yanımda devlet var. Bana bakacak bir devlet var artık' diyebilecek. Bu programda nakdi yardımın yanında kadınlarımıza psikolojik destek de sağlanacak. Onlara bir şekilde yardımlar devam edecek. Belki eğitim gören çocukları olacak. Onların eğitim hayatına devam etmeleri için yardımlar yapılacak. Sağlık problemleri varsa onlarla ayrıca ilgilenilecek. 'Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Nakit Sosyal Yardım Programı’ şeklinde hazırlanan program en kısa zamanda hayata geçirilecektir” diye konuştu.

SOSYAL YARDIMLAR TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞİYOR

Göksal Bankoğlu, Türkiye'de sosyal yardım adı altında yapılan yardımların tek çatı altında birleştirilmesi ile ilgili olarak çalışmaların da devam ettiğini belirterek “Türkiye'de sosyal yardım adı altında pek çok kurumlar tarafından yapılan yardımlar var. Bunların tek çatı altında birleştirilmesi gerekiyordu. Hükümetimizin bu projesi ile sosyal yardımların yoksullukla mücadeledeki etkisi perçinlenmiş olacaktır. Ayrıca Sosyal Yardım Bilgi Sistemi’ni (SOYBİS) hizmete açılarak yoksul vatandaşlarımızın muhtaçlıkları ile ilgili kurum kurum dolaşmasının önüne geçilmiş, online olarak istenilen bilgiye saniyeler içinde ulaşılması sağlanmıştır. Sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlarımızın hane bazında kayıt altına alınması ile veri tabanı oluşturulmuş oluşacak aksaklıkların önüne geçilmesi, sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset