Esed Cuma cemaatini bombaladı

Baas rejiminin başındaki Beşşar Esed'e bağlı Suriyeli askerler, hedeflerine camileri oturttu. Halep şehrinde Cuma vakitleri cemaat bombalanıyor. Şehirdeki camiler kullanılamaz hale geldi.Halep kentinde bombalanan ve harabeye dönen cami görüntüleri, Esed g

Esed Cuma cemaatini bombaladı

Baas rejiminin başındaki Beşşar Esed'e bağlı Suriyeli askerler, hedeflerine camileri oturttu. Halep şehrinde Cuma vakitleri cemaat bombalanıyor. Şehirdeki camiler kullanılamaz hale geldi.

Halep kentinde bombalanan ve harabeye dönen cami görüntüleri, Esed güçlerinin kentteki camileri ve cemaati hedef aldığına yönelik iddiaları doğruluyor.

Kubbesine isabet eden ve minaresi dahil büyük bir kısmı yıkılan tarihi Azize Camisi kullanılamaz hale gelirken, duvarlardan düşen taşlar avluyu ve caminin iç kısmını kaplıyor. Caminin iç ve dış duvarlarındaki havan topu ve mermi izleri dikkati çekerken, Kuran-ı Kerim ve diğer dini kitapların da dağıldığı görülüyor.

Cuma namazında cami bombaladılar

Azize Camisi'ne bir füzenin isabet ettiğini belirten görgü tanıkları, ilk füzeden çok fazla etkilenmeyen camide Cuma namazı esnasında meydana gelen ikinci patlamada, cemaatten bir kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını ifade etti.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) da Esed rejimine bağlı askerlerin camilerdeki cemaati hedef aldığını, baskınlar düzenleyerek cemaati tutukladığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset