Esad Türkiye'yi tehdit etti

Lübnan’ın El Manar televizyonunun internet sitesinde İslam el Rihani imzasıyla yayımlanan haberde, Esad’ın geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret eden bir grup Lübnanlı politikacıya bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili yorumlarını aktardığı belirtildi.TÜRKİ

Esad Türkiye'yi tehdit etti

Lübnan’ın El Manar televizyonunun internet sitesinde İslam el Rihani imzasıyla yayımlanan haberde, Esad’ın geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret eden bir grup Lübnanlı politikacıya bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili yorumlarını aktardığı belirtildi.

TÜRKİYE'YE ETKİSİ DAHA BÜYÜK OLACAK
Habere göre, Esad ziyaretçilerine, “Eğer herhangi bir ülke bizim sorunlarımızdan faydalanmak isterse, o ülke de bu durumdan etkilenecektir. Onların yaşayacağı kriz bizimkinden de büyük olacaktır. Türkiye’deki durum tedbirli olmayı gerektirse de çok büyük etkileri ve sonuçları yok, dolayısıyla Suriye’nin içişleri için doğrudan tehdit yaratmıyor” dedi.

LÜBNAN GÜVENLİK GÜÇLERİNİ TEBRİK ETTİ
El Manar’a konuşan kaynaklar, Esad’la görülen Lübnanlı siyasetçilerin, Suriye Devlet Başkanı’nın Irak rolü konusunda güvenli ifadeler kullandığını ancak Lübnan’daki bazı grupların Suriye’ye kaynak ve silah kaçakçılığı yapmasını ve ülkedeki mezhep çatışmasını körüklemesini eleştirdiğini belirtti. Bununla birlikte Esad, Lübnan güvenlik güçlerini bu konudaki girişimleri için tebrik etti. Esad görüşme sırasında Körfez ülkelerini de Suriye’yle ilişkilerinde olumlu tavır sergileyenler, ABD’nin isteklerine boyun eğenler ve Suudi Arabistan gibi belirsiz roller oynayanlar olarak üçe ayırdı.

SİVİL CAN KAYBI YARATMAK İSTEMİYORUZ
Görüşmede Retsen ve Humus’taki duruma da değinen Esad, buralarda mutlak bir sessizlik sağlanamamasının sebebinin, “Suriye ordusunun çok fazla sivil can kaybı yaratmak istememesi olduğunu” belirterek, “Ordunun asıl amacı isyancılara karşı kesin ve kararlı operasyonlar yapmak. Kararlılık sürecini engelleyen şey sivillerle ilgili kaygılar” dedi. Esad, krizle bu şekilde mücadele edilmesinin kamuoyu nezdinde olumlu bir imaj yarattığını da belirterek, “İnsanlar ikna oldukça güvenlik güçlerinin işi kolaylaşacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler