Erkan mumcu Çok Pişman

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, muhabirimiz Muhammet Yavuzaslan'a yaptıgı açıklamada, dört gün önce seçimlere ilişkin bir değerlendirme yaptığını hatırlatarak, aynı değerlendirmelerde bulundu.

Erkan mumcu Çok Pişman

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, muhabirimiz Muhammet Yavuzaslan'a yaptıgı açıklamada, dört gün önce seçimlere ilişkin bir değerlendirme yaptığını hatırlatarak, aynı değerlendirmelerde bulundu. Daha önce yaptığı açıklamada "DP projesi işletilebilseydi dengeleri değiştirecek bir sonuç almak mümkün olacaktı" diyen Mumcu, şunları söyledi:

"Türkiye'de iktidarı ancak iktisat değiştirir. Değişen sadece gelir adaletsizliğinin derinleşmesi Türkiye'nin üretim kapasitelerinin üretim daralması ve borçlanma düzeyinin artması olacak. 5 yıldır kemer sıkmaya alıştırılan Türk milleti, tasarruflarının kendine değil de başkalarına gitmesine itiraz edeceğe benzemiyor. Çünkü insanların bir kısmına Müslüman olmak bir kısmına da laik olmak yetiyor.

Bu denge ancak, satacak bir şey kalmadığında bozulur. Ama artık bu bir yıkım ve yeniden inşa olacaktır. Böyle olmasın diye bir mücadele verdik. Ama bunun böyle olmasından yarar elde edenler galip geldiler. Bu seçim bir şey değiştirmeyecek. Bu 120 milyar dolarlık yabancı sermayeyle Türkiye'nin Pazar olarak satın alınması tamamlanmadan AKP iktidarını kimse indiremez."

Kendisi için önemli olanın sistem mekaniğinin değiştirebilmesi olduğunu dile getiren Mumcu, cumhurbaşkanını halkın seçmesine ilişkin Anayasa değişikliğinin bu yönde atılmış bir adım olduğunu savundu. Mumcu "ama Erdoğan'ın beyanlarından anlıyorum ki sistemin esasına ilişkin hiçbir şey değişmeyecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset