Ergenekon davası ertelendi!

Birinci Ergenekon Davasının 189. duruşması tamamlandı. Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan’ın arkadaş çevresinden avukat Kemalettin Gülen’in tanık olarak dinlendi. Kemalletin Gülen Danıştay davasının tutuklu sa

Ergenekon davası ertelendi!

Birinci Ergenekon Davasının 189. duruşması tamamlandı. Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan’ın arkadaş çevresinden avukat Kemalettin Gülen’in tanık olarak dinlendi. Kemalletin Gülen Danıştay davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan ile üniversite döneminde tanıştıklarını anlatarak, Arslan'ın kendisinden 3 yıl önde olduğu için fazla muhabbetlerinin olmadığını ancak zaman zaman aynı ortamlarda bulunduklarını anlattı. Arslan'la en son 2005 yılının yaz ayında görüştüğünü anlatan Gülen, Danıştay saldırısı öncesinde Alparslan Arslan hakkında herhangi bir şey duymadığını belirtti. Gülen, üniversitede milliyetçi gruplarla oturduklarını Arslan'ın da okulda görüşü nedeniyle tanınan bir kişi olduğunu dile getirdi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin, "Alparslan Arslan'ı nasıl tanıyordunuz?" sorusuna tanık Gülen, "Mert bir insandı. Bazı değerleri vardı, onlardan ödün vermezdi, herkes severdi. Agresif bir insandı ve okuldaki bir çok eyleme katılırdı" dedi.

"DANIŞTAY SALDIRISINDA İBRAHİM ŞAHİN'İN ETKİ EDEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

"Arslan'ın yönlendirildiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna Tanık Gülen, "2005 yılında en son görüştüğümde İbrahim Şahin'le görüştüğünü söylemişti. Beraber oturduklarını anlatıyordu. Danıştay saldırısında İbrahim Şahin'in etki edebileceğini düşünüyorum. Arslan, olaydan sonra cezaevine ziyarete giden arkadaşlarına 'darbe olacağını ve cezaevinden çıktıktan sonra iyi silah kullanan kişilere ihtiyaçlarının olacağını' söylemiş" şeklinde konuştu. Tanık Gülen'in dinlenmesine ara veren mahkeme heyeti duruşmayı 28 Temmuz Perşembe günü saat 09.30'a erteledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset