Erdoğan'ın toplantıdaki 2 ricası

 12 Haziran seçimleri sonrası son kez toplanan Bakanlar Kurulu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski bakanlarından iki ricada bulundu. Bu ricalardan biri 'Başarımızı dışarıda fazla abartmayın' olurken, ikincisi 'muhalefetin başarısızlığını dışar

Erdoğan'ın toplantıdaki 2 ricası

 12 Haziran seçimleri sonrası son kez toplanan Bakanlar Kurulu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski bakanlarından iki ricada bulundu. Bu ricalardan biri 'Başarımızı dışarıda fazla abartmayın' olurken, ikincisi 'muhalefetin başarısızlığını dışarıda rencide etmeyin' oldu.

Başbakan Erdoğan'ın 60. Hükümet'in Bakanlar Kurulu'yla son yaptığı toplantının ayrıntılarını Bülent Arınç anlattı.

Toplantıda Başbakan Erdoğan çok önemli mesajlar verdiğini söyleyen Arınç, toplantının ayrıntılarının dışarı sızmamasını da AK Parti'nin başarısı olarak yorumladı.

''Bu, AK Parti'nin, Başbakanımızın, onlardan, yani başkalarından farkımızı da gösteriyor. O da şudur:

Başbakanımız dedi ki:

"Biz büyük bir başarı kazandık, ama ne olur dışarıda bu başarıyı çok abartmayın. İkincisi muhalefet başarısız oldu, ama ne olur dışarıda muhalefeti rencide edecek söz ve davranışlarda bulunmayın. Arkadaşlar, bu bir asalettir.' Empati yaparak soruyorum. Eğer MHP yüzde 20'nin üzerinde oy alsaydı, pazartesiden sonra Türkiye'nin hali ne olurdu? CHP yüzde 30'u aşmış olsaydı, CHP Türkiye'yi ne hale getirirdi? Acaba, Başbakanımızın söylediği bu sözleri onlar da tekrarlar mıydı, yoksa başka bir davranışın için de mi olurlardı? Bir daha söylüyorum. Başbakanımız bu büyük zaferin, yani yüzde 50 oy almış, ta 1950'den bu yana 61 yılın en büyük seçim başarısını, en büyük gücünü ortaya koymuş, üç dönemdir tek başına iktidara gelen ve her dönemde oyunu artırarak, bunu tekrarlayan bir partinin lideri olarak bize diyor ki; 'Seçim başarısını dışarıda çok abartmayın. Muhalefet yaralıdır, muhalefeti de rencide edecek hiçbir söz ve davranışta bulunmayın.' Bunu söylemek önemli."

AĞZIMDAN KAÇAR DİYE PROGRAMA GİTMEDİM

Başbakan'ın uyarıları nedeniyle yaptıkları değerlendirmelerde dikkatli olduklarını da söyleyen Arınç, Mehmet Ali Birand'ın programına da 'ağzından bir şey kaçar' diye gitmediğini söyledi.

''Geçer hafta ben, sayın Birand'ın programına davet ettiler. Sırf bu sözü duyduğum için Başbakanımdan, gider de orada nefsime mağlup olurum, 'şunlara bir ders vereyim' diye düşünürüm, 'ağzımdan çok şey kaçar' diye kendimden korktum programa gitmedim. Biz bu başarıyı hak ettik. Allah'a hamd olsun. Şükür noktasındayız. Bütün dünya, sadece Türkiye değil, koskocaman bir coğrafya AK Parti'nin bu başarısını alkışlıyor. Muhalefeti rencide edecek hiçbir söz ve davranışta da bulunmadık. Neden? Çünkü Başbakanımız o gece balkon konuşmasında 'Hesaplaşma zamanı değil, helalleşme zamanı' dedi. Bu ne kadar güzel bir büyüklüktür, asalettir. Bunu söyleyen insana teşekkür edilmez mi? Hatta sembolik olarak da açtığı pek çok davadan feragat etti. En ağır hakaretlere rağmen, 'Tamam ben nefsimden vazgeçiyorum, bunların hepsinden feragat ediyorum' dedi, dilekçesini gönderdi.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset