Erdoğan'ın makam aracının sırrı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez 28 Nisan'daki MGK toplantısında kullandığı BMW marka yeni makam aracının sırrı ortaya çıktı. Erdoğan'a yönelik terör saldırısının "yangını toz bulutuyla önleyebilen" "zırhlı" ve birbirinden ilginç güvenlik özellikl

Erdoğan'ın makam aracının sırrı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez 28 Nisan'daki MGK toplantısında kullandığı BMW marka yeni makam aracının sırrı ortaya çıktı. Erdoğan'a yönelik terör saldırısının "yangını toz bulutuyla önleyebilen" "zırhlı" ve birbirinden ilginç güvenlik özelliklerine sahip BMW marka makam aracını kullanmasından bir hafta sonra  gerçekleşmesi dikkat çekti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü'ndeki 28 Nisan'daki MGK toplantısına yeni makam aracı ile geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü'ndeki MGK toplantısına yeni makam aracı ile geldi. Erdoğan Mercedes marka makam aracını, Cumhurbaşkanı Gül'ün de kullandığı BMW 760i Long modelinin bir benzeri ile değiştirdi.

 

Erdoğan'ın 12 silindirli ve 544 beygir gücündeki 2011 model BMW 760i Long marka makam aracında, en üst düzeyde güvenlik önlemleri bulunuyor. Özel bir zırh kaplamasına sahip olan makam aracı, aynı zamanda biyolojik silahlara karşı koruma özelliğine de sahip. Araç, bombalı saldırı sonrasında oluşabilecek yangına karşı toz bulutu oluşturup yangını önleyebiliyor. Erdoğan'ın yeni makam aracının zırhsız piyasa satış fiyatının yaklaşık 500 bin lira olduğu öğrenildi.

 

ARACIN ÖZELLİKLERİ...

- Başbakan Erdoğan da günün standartlarını belirleyen yeni makam aracıyla artık daha güvende. BMW’nin amiral gemisi 7 Serisi’nin zırhlı versiyonu olan araç 760Li High Security adını taşıyor.

 

- Zırhlı 760Li’de 544 HP gücünde 6.0 lt’lik çift turbo beslemeli V12 motor görev yapıyor. Acil durumlarda gerekli kaçış ve takipler için 0-100 km/s hızlanmasını 6.2 saniyede tamamlayan 760Li High Security’nin maksimum hızı ise 210 km/s’de sınırlandırılmış.

 

- Aracın saydam olmayan bölümleri şu an kabul gören en yüksek balistik koruma seviyesi olan VR9’u karşılarken, bunun anlamı aracın içindekileri ağır makineli silahlardan el bombalarına kadar etkilenmemesi. 6 cm kalınlığındaki polikarbonat cam yüzeyler de AK-47 ya da bilinen adıyla Kalaşnikof tüfeklerine mukavemet gösterebiliyorlar.

 

- Sadece ateşli silahlara değil, aynı zamanda biyolojik silahlara, gaz bombalarına ve yangınlara karşı da dayanıklılık sunan BMW 760Li High Security, dışarıdaki havanın araç içindekiler için tehlikeli olması halinde hava akışını otomatik olarak keserken, deposundaki oksijeni kabine veriyor.

 

- Almanya satış fi yatı 450.000 Euro olan BMW 760Li High Security, Başbakanlık tarafından kamu yararını gözetmek adına Almanya’dan aylık 6.500 Euro karşılığında kiralandı.

 

- Ön konsolda eklenen özel kumanda paneli, acil durumda devreye sokulması gereken tüm sistemlere müdahale edilmesini sağlarken, araç dışıyla iletişim imkanı sunan “intercom” özelliği de mevcut.

 

- Michelin imzalı patlamayan özel lastikler hem yükselen ağırlıkla baş ediyor hem de parçalanmaları halinde bile yola devam edebiliyorlar. Aracın süspansiyon ve fren sistemi de güçlendirilmiş.

 

- BMW’nin geleneksel iDrive kontrol sistemi standart modellerde konfor ve lüks donanımlarına ev sahipliği yaparken, High Security modelinin güvenlik özellikleri de bu sisteme entegre edilmiş.

 

- Bagaj hacmi standart modellere göre küçülmüş olsa da hacim hala yüksek. İstek üzerine hem bagajda hem de iç mekanda iki makineli tüfek için özel muhafaza bölümleri sunuluyor.

 

- 6 cm kalınlığındaki polikarbonat camlar VR7 balistik koruma seviyesi sağlarlarken, bir zırhlı aracın yumuşak karnı olan kapılar ve cam birleşim noktaları ekstra güçlendirilmiş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset