Erdoğan'ın İşi Zor

Kabine kurma görevi Erdoğan'da. Başbakanı zorlu bir süreç bekliyor.48 saat mi 45 gün mü? Hükümeti kurma görevini alan Erdoğan'ın ilk açıklamaları acele etmeyeceği yönünde. En büyük sıkıntı Gül'ün adaylığı, yeni kabinenin kime sunulacağı ve Gül'ün yeni hük

Erdoğan'ın İşi Zor


Kabine kurma görevi Erdoğan'da. Başbakanı zorlu bir süreç bekliyor.

48 saat mi 45 gün mü? Hükümeti kurma görevini alan Erdoğan'ın ilk açıklamaları acele etmeyeceği yönünde. En büyük sıkıntı Gül'ün adaylığı, yeni kabinenin kime sunulacağı ve Gül'ün yeni hükümette yer alıp almayacağı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, 60. Hükümet'i kurmakla görevlendirdi.

Çankaya Köşk'ünde 15 dakika süren görüşme sonrası basın açıklaması yapan Erdoğan, Anayasal takvimi kullanmaya dikkat edeceklerinin altını ısrarla çizdi.

KRİTİK SORUYA NET YANIT YOK

Erdoğan, gazetecilerin ısrarla "Kabinenin onayı için Köşk'e yeni Cumhurbakanı'nın çıkmasını bekleyecek misiniz" sorularına "anayasal takvim esastır" diye yanıt verdi.

Israrlı sorular karşısında Başbakan, "yeni hükümeti kurarken Anayasal takvimi her aşamada kullanmaya dikkat edeceğim, illa 45 günün sonuna kadar bekleyeceğim diye bir şey olmaz" dedi.

Erdoğan, Bir gazetecinin "Abdullah Gül kabinede yer almazsa bundan Köşk adayı olacak şeklinde bir yorum çıkacak. Abdullah Gül'e kabinede yer verecek misiniz" sorusunu ise yanıtlamadı.

ERDOĞAN İSTİŞARE EDECEK

Meclis Başbanlığı, yeni kabine ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri Erdoğan'ı yoracak gibi gözüküyor. Üçünün de üst üste gelmesi Erdoğan'a ince hesaplar yaptırıyor.

Köşk adayının belirsizliği ve hükümet kurma görevi çakışınca Erdoğan istişare turuna çıkacak.

Basın toplantısında konuşan Erdoğan, Anayasal takvime işaret etti ve atılacak adımları partinin yetkili organlarıyla istişare ettikten sonra atacaklarını kaydetti..

4 YIL 8 AYLIK TECRÜBE

"Yeni isimleri tespit edip Sezer'e tekdim edeceğim. Partinin ilgili ve yetkili organlarında görüşülecek.

Bazı görüşmeler ve değerlendirmeler yaparak 4 yıl 8 aylık tecrübeler göz önüne alarak daha güçlü bir kabine oluşturup 2013'te belirlediğimiz hedeflere ulaşacağız..

Kişi başına milli geliir 10 bin dolara çıkarmak. Daha ileri bir demlokrasi gerçekleştirmek. Barış ve dayanışmla kültürnünü artırmak.

TAKVİMİ KULLANACAK

İstişareye dayalı bir metot yürüteceğim. Anayasal takvimi kulanmaya dikkat edeceğiz. Meclis oluştuktan sonra muhalefetle görüşeceğiz..

Her attığımız adımda görüşme şart değil. Meclis Başkanlığı hükümet kurma ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri iç içe geçti. Öncelikleri değerlendirip adımları atacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset