Erdoğan'ın hedefinde yine Esad var

Başbakan Erdoğan, büyükelçilere verilen iftarda konuştu.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin büyükelçilere verdiği iftarda kojnuştu. Erdoğan, ''Türkiye olarak, ne içinde bulunduğumuz coğrafyada, ne uzak, ne yakın coğrafyalarda, hiçbir ülkenin içişle

Erdoğan'ın hedefinde yine Esad var

Başbakan Erdoğan, büyükelçilere verilen iftarda konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin büyükelçilere verdiği iftarda kojnuştu. Erdoğan, ''Türkiye olarak, ne içinde bulunduğumuz coğrafyada, ne uzak, ne yakın coğrafyalarda, hiçbir ülkenin içişlerine karışmadık ve karışmıyoruz. İletişim halinde olduğumuz her ülkenin, içişlerine, toprak bütünlüğüne, sınırlarına, özellikle de toplumsal hassasiyetlerine karşı biz de Türkiye olarak büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Biz, 9,5 yıllık iktidarımız sürecinde defaatle vurguladık; Türkiye, dostlarının kendisinden emin olduğu, emin olması gereken bir ülkedir'' dedi.

"SURİYE UYARILARIMIZI DİKKATE ALMADI"

Kuzey Afrika'da başlayan Arap Baharı'nı değerlendiren Erdoğan, ''Kuzey Afrika'da başlayan halk hareketleriyle birlikte, biz Suriye'ye dostça, kardeşçe uyarılarımızı da yaptık. Ancak bizim uyarılarımızın hiçbiri dikkate alınmadı, bize ve uluslararası topluma verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Çok samimi bir şekilde ifade ediyorum; eğer Esed yönetimi, uyarılarımızı dikkate almış olsaydı, Suriye bugün bu yaşadıklarını yaşamıyor olacaktı'' dedi.

"SURİYE HALKI, ZAFERE ÇOK YAKIN"

Erdoğan, ''Biz, Suriye halkının zafere her zamankinden daha yakın olduğuna inanıyoruz. Ancak Suriye halkı zaferini ilan ederken, bugüne kadar akan kan, o kanın akmasına destek verenlerin alnına kara bir leke olarak kazınacak ve oradan da hiç çıkmayacaktır. Hakkın değil yanlışın, mazlumun değil zalimin, zayıfın değil güçlünün yanında yer alanlar, tarih önünde mahcup olacaklar, vicdan muhasebesini kaybetmiş olacaklardır'' diye konuştu.

"MİSLİYLE KARŞILIK VERİRİZ"

Erdoğan, "Türkiye uluslararası hukuk çerçevesinde, bu düşmanca tavır karşısında gereken tüm önlemleri almıştır. Benzeri bir hadisenin yaşanmasını engellemek amacıyla, Türkiye angajman kurallarını değiştirmiştir. Suriye rejiminin bu gelişmelerden ders almayıp, düşmanca tavırlarını sürdürmesi halinde, Türkiye misliyle karşılık vermekten çekinmeyecektir." Suriye'nin şimdi ve gelecekteki egemen güçlerine uyarı mesajı vermiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset