Erdoğan'ın dostu Türkiye'den gitti

Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Türkiye'deki temaslarını tamamlayarak ülkesine döndü. Haniye, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyareti esnasında 'Diyarbakır'ın özgür olması' konusunda söylediği iddia edilen sözleri yalanla

Erdoğan'ın dostu Türkiye'den gitti

Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Türkiye'deki temaslarını tamamlayarak ülkesine döndü. Haniye, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyareti esnasında 'Diyarbakır'ın özgür olması' konusunda söylediği iddia edilen sözleri yalanladı.

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Türkiye gezisini başarılı olarak değerlendirdi. Filistin davası için Türk halkının farklı siyasi görüşlerde olmasına rağmen tek vücut olduğunu belirten Haniye, "Tek bir vücut olarak Türk halkı Filistin davasında güçlü bir duruş sergiliyor. Bundan dolayı Türk halkına, Sayın Başbakan başta olmak üzere siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine teşekkür ediyorum.

Çok başarılı bir gezi oldu. Mavi Marmara'da şehit olan insanların ailelerini ziyaret ettik. Bütün ziyaretlerimizde farklı siyasi görüşlere sahip olmalarına rağmen tüm Türk halkının güçlü duygular beslediğini ve tek vücut olduğunu gördük. Stratejik bir plan çerçevesinde Filistin davasına bakıldığını gördük" dedi.

Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyareti esnasında 'Diyarbakır'ın özgür olması' konusunda söylediği iddia edilen sözleri yalanlayan Haniye, "Biz içişlerine hiçbir şekilde karışmıyoruz. Bizim bütün görüşmelerimiz Filistin-Gazze konusunda bir uzlaşı ve Kudüs'ün karşı karşıya olduğu tehlikeler konusundaydı. Hiçbir şekilde Türkiye'nin içişlerine müdahale edecek uzaktan yakından bir görüşme söz konusu olmadı. Kesinlikle Diyarbakır'la ilgili Selahattin Bey'le bir görüşmemiz olmadı. Selahattin Bey de bunu yalanladı.

Kürt halkının da Türk halkı gibi tarihi bir sorumluluğu olduğunu ve bundan sonra da bu desteğe devam ettiğini gözlerimizle gördük" diye konuştu.

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın tarafından uğurlanan Haniye, zafer işareti yaparak uçağına gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler