Erdoğan'ın 30 Ağustos Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biliyorum ve inanıyorum ki cumhuriyetimizin kuruluş ideallerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz güç, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda saklıdır'' dedi.Başbakan Erdoğan, 30 Ağustos

Erdoğan'ın 30 Ağustos Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biliyorum ve inanıyorum ki cumhuriyetimizin kuruluş ideallerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz güç, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda saklıdır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, 30 Ağustos'un, 85 yıl önce destansı istiklal mücadelesinin taçlandığı gün olduğunu belirtti.

Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkansızlıklar içinde bulunan aziz milletin istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordunun cesaret ve fedakarlığı bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Sayıca kat kat üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bu gerçeğin en çarpıcı tezahürü olmuştur'' dedi.

Milletin vatan sevgisinin, dün olduğu gibi bugün de Mehmetçiğin yüksek ruh ve ahlakında, kahramanlık ve cesaretinde ortaya çıktığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur, her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'en büyük eserim' dediği demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, onun işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine taşımanın azim ve kararlılığı içindeyiz.

Ne mutlu bizlere ki bugün muasır medeniyetleri aşma hedefine her zamankinden çok daha yakınız. Biliyorum ve inanıyorum ki cumhuriyetimizin kuruluş ideallerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz güç, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda saklıdır. Onun için bu anlamlı günde bir kez daha farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, milletimizin değerleri, Cumhuriyetimizin nitelikleri ve ortak hedeflerimiz etrafında her zamankinden daha çok kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuzu önemle ifade etmek istiyorum.

Bu inanç ve coşkuyla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve bütün vatandaşlarımın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset