Erdoğan'ı zayıf karnından vurdu

 TBMM'de tartışmalarla devam eden 4+4+4" düzenlemesi görüşmelerinde Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olarak okutulması yasasının kabul edilmesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete ağır sözlerle yüklendi: "Cumhuriyet tarihinde ilk kez,

Erdoğan'ı zayıf karnından vurdu

 

TBMM'de tartışmalarla devam eden 4+4+4" düzenlemesi görüşmelerinde Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olarak okutulması yasasının kabul edilmesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete ağır sözlerle yüklendi:

 

"Cumhuriyet tarihinde ilk kez, AKP'nin oylarıyla kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim yolsuzluklara kalkan edilmiştir."

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi eleştiri bombardımanına tuttu. İşte o eleştiriler...

 

"Bana bir Allah'ın kulu çıkıp söyleyebilir mi, 20 milyar dolarlık ihaleler nasıl oluyor da Kamu İhale Kurumu'nın, İhale Yasası'nın dışına çıkarılıyor. Kime vereceksiniz bunları, müşterileri belli... Cumhuriyet tarihinde ilk kez, AKP'nin oylarıyla kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim yolsuzluklara kalkan edilmiştir. Bunu söylemekten utanıyorum, bu ahlaksızlıktır. Kutsal kitabımız hepimizin baş tacıdır. Evlerimizde tutar, başucuna asarız. Annelerimiz kılıfının etrafını işlemelerle süslerler. Elimize duayla, besmeleyle alırız. Açarken de beslemeyle açarız. Sen tutup 20 milyar dolarlık yolsuzluğun kılıfı olarak millete sunuyorsun.

 

Din eğitimine karşı değiliz, inançlarımıza saygılıyız. Pedagoji uzmanlarını çağırıp elbetteki din eğitimi verebiliriz. CHP, hiçbir zaman yolsuzlukların kılıfı olarak inançları kullanmadı. İnançları siyasete alet etmedi. Bizim özümüz de sözümüz de birdir. Hiçbir zaman yolsuzluk yapanların arkasında durmadık, savunmadık. İnançlarımızı yolsuzluklara kılıf olarak kullananlara izin vermeyeceğiz."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler