Erdoğan'dan Vekillere 13 Emir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Geçmişin yanlışlarından dersler çıkararak yeni bir sayfa açalım" diyerek uzlaşma mesajı verirken, her partiye kapılarının açık olduğunu söyledi. Asıl oylarının yüzde 55.4 olduğunu savunan Erdoğan "Millet iradesinin aksine h

Erdoğan'dan Vekillere 13 Emir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Geçmişin yanlışlarından dersler çıkararak yeni bir sayfa açalım" diyerek uzlaşma mesajı verirken, her partiye kapılarının açık olduğunu söyledi. Asıl oylarının yüzde 55.4 olduğunu savunan Erdoğan "Millet iradesinin aksine hiçbir adım atmayacağız" sözleriyle de cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik mesaj verdi.

23. dönem AKP milletvekilleriyle dün genel merkezde bir araya gelen Erdoğan, salona Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le birlikte girerken alkışlarla karşılandı. Erdoğan, "yol arkadaşlarım" dediği milletvekillerine şunları söyledi:
HİZİPÇİLİK YOK: Sadece bize oy verenlerin değil, 70 milyon vatandaşımızın temsilcisiyiz. Türkiye'yi bu büyüklük içinde düşünerek siyaset yapacağız. 70 milyon vatandaşımızın emaneti omuzlarımızda. AKP'nin siyasi misyonu, bütün olarak milletimizi kucaklamaktır.

BİZ BUNLARIN İÇİNDE PİŞTİK: Siyasette yıllarını vermiş, çok ter dökmüş birçok insan, AKP'yi yüzde 47'ye sıkıştırıp, öbür taraftan "yüzde 53'ü ne yapacaksanız?" diye yeni bazı yorumlar getirmeye başladı. Maalesef bunlar hesap da bilmiyor. Bu seçimde yüzde 84 oy kullanılmıştır. AKP bu kullanılan oyun yüzde 47'sini almıştır. Eğer yüzde 100 üzerinden hesabını yapacaksanız, AKP'nin aldığı oy yüzde 55.4'tür.

ŞARTLI AÇIĞIZ: Biz yeni bir sayfa açtığımızı, kimseye karşı önyargımızın olmadığını deklare ettik. Gönlünde Türkiye sevdası olan, halka hizmeti amaç edinen, milli iradeye saygı duyan, anayasal düzene uygun hareket eden herkese, her siyasi partiye kapımız, gönlümüz açıktır.

DERS ALMAYANLAR VAR: Sandıktan çıkan sonucu herkes kendi cephesinden yorumlayabilir. Bazıları kendi hatasından ders almadan millete kızma hakkını bile kendinde görebilir. Ama bizim çıkaracağımız sonuç, milletin bize yüklediği sorumluluğu hissetmektir. Bize oy veren, vermeyen tüm vatandaşlarımızın hissiyatını anlamayı borç biliyoruz.

Erdoğan, "Allah mahçup etmesin" diyerek bitirdiği konuşmasında, Edebali'nin nasihatını da okuyarak şunları söyledi: "Edebali'nin 600 yıla ışık tutan ve kıtaları aydınlatan mücevher değerindeki sözlerini hatırlamak ve hatırlatmak istiyorum: 'Oğul, insanlar vardır, şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler. Avun oğlum avun.

Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamlısın, amma bunları nerede, nasıl kullanacağını bilemezsen, sabah rüzgârında savrulur gidersin." Şeyh Edebali'nin felsefesinin etkilediği bir başka isim de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olmuş, Baykal odasına, Edebali'nin Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'ye nasihatını çerçeveleterek asmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset