Erdoğan'dan Tuğluk'a sert cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aysel Tuğluk'un sözlerine ilişkin soruları cevaplandırdı. BDP'nin demokratik yollarla değil terör örgütünün destekleriyle bir yere varmanın gayreti içerisinde olduğunu iddia eden Erdoğan, bu konudaki en iyi kararın vatandaşl

Erdoğan'dan Tuğluk'a sert cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aysel Tuğluk'un sözlerine ilişkin soruları cevaplandırdı. BDP'nin demokratik yollarla değil terör örgütünün destekleriyle bir yere varmanın gayreti içerisinde olduğunu iddia eden Erdoğan, bu konudaki en iyi kararın vatandaşlara ait olduğunu söyledi.

Erdoğan, bir gazetecinin, '' Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un, 'Devletle eğer anlaşamazsak Kürtler kendi demokrasisini yaratır ve onun içinde yaşar. Suriye ve Mısır'daki gibi bir statü elde ederiz, bedeli ne olursa olsun' gibi sözler sarf etti, siz bu konuda neler düşünüyorsunuz'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Bu tür duyumlarla benim bir açıklama yapmam doğru olmaz fakat bu açıklama kendi içinde eğer sizin şu anda ifade ettiğiniz şekliyle ise bir defa ne Kuzey Afrika'da ne Ortadoğu'da olanla bunların yaptıklarının yakından uzaktan alakası yok. Bir defa oralarda bir demokratik ortam söz konusu değil. Parti kurmaktan tutunuz da seçimlere girmeye varıncaya kadar bunların hiçbirisi mümkün değildi. Otokratik bir yapı mevcuttu. Türkiye'de ise bir otokratik yapı söz konusu değil. Türkiye'de demokratik bir yapı var. 40'ı aşkın siyasi parti... Bakıyorsunuz 20'yi aşkın siyasi parti seçime rahatlıkla girebiliyor. Kimseye 'sen niye seçime giriyorsun' diyen var mı? İsteyen parti, istediği gibi seçime katılabiliyor mu? Katılabiliyor.

BDP'NİN MANTIĞI...
Bunlar demokratik yollarla iktidara gelemeyeceklerini gördükleri için maalesef antidemokratik yollarla ve tam aksine oralarda yıllar yılı halkların ezildiği, şikayetçi olduğu yöntemi bunlar kendileri için çıkış yolu olarak görüyorlar. Şu anda BDP'nin mantığı budur. BDP, demokratik yollarla değil, ne yazık ki yaklaşım tarzı şu anda terör örgütünün destekleriyle bir yere varmanın gayreti içerisinde ve desteği orada bulmaktadır. Eğer üç tane teröristin yanında kalkıp da BDP'li bir milletvekili, maskeyle yüzleri kapalı olan, ellerinde molotofkokteyl... Onların yanında durabiliyorsa ve parti teşkilatlarından molotofkokteyller bir yerlere taşınıyorsa belediyelerden molotofkoteyl halkın üzerine atılıyorsa burada düşünüp, şöyle bir geleceği iyi değerlendirmemiz lazım ve ben inanıyorum ki aklıselim sahibi olan tüm vatandaşlarımız bunu iyi değerlendirecektir. Hele hele benim Kürt kökenli kardeşlerim bu konular üzerindeki hassasiyetlerini çok daha net olarak bu seçimlerde ortaya koyacaktır.

TUĞLUK NE SÖYLEMİŞTİ?
Diyarbakır’da toplanan Demorkatik Toplum Kongresi'nde (DTK) konuşan BDP'nin Van'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı ve DTK Genel Başkan Yardıscısı Aysel Tuğluk, felaketin eşiğinde olduklarını savunarak, kötü şeyler olacağını ileri sürdü. Tuğluk, "Kürtler hükmünü vermiştir, çözüm AKP’ye rağmen gelişecektir. Kürtlerin bu anlamda sabrı da bitmiştir, tahammüle de. Devletle olmuyorsa, halkımız kendi demokrasisinin kuracak ve kendi kurduğu bu sistem içinde yaşamasını bilecek kadar örgütlüdür. Bu statüsüzlük durumu daha fazla devam edemez. Mısır gibi olur, Suriye gibi mi bilinmez. Ancak bir statü kazanılacak ve ne pahasına olursa olsun savunulacaktır" dedi. Konuşmanın ardından yenilen öğle yemeğinden aralarında milletvekili Selim Sadak'ın da bulunduğu 15 kişi zehirlendi.

Diyarbakır’da toplanan (DTK), 12 Haziran seçimleri ve çatışmaları masaya yatıracak. BDP il binasında düzenlenen toplantıya, bağımsız milletvekilleri adayları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve din adamları katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset