Erdoğan'dan Müslümanlara çağrı

Başbakan Erdoğan: "Hz. Peygambere hakaret serbest düşünce çerçevesinde ele alınamaz" dedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, tartışma yapan filmle ilgili, "Hz. Peygamber’e hakaret ifade özgürlüğü kapsamında ele alınamaz" dedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan Yal

Erdoğan'dan Müslümanlara çağrı

Başbakan Erdoğan: "Hz. Peygambere hakaret serbest düşünce çerçevesinde ele alınamaz" dedi.

 
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, tartışma yapan filmle ilgili, "Hz. Peygamber’e hakaret ifade özgürlüğü kapsamında ele alınamaz" dedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan Yalta Avrupa Stratejisi, Dokuzuncu Yalta Yıllık Toplantısı’nda konuştu.
 
Erdoğan şunları söyledi: "Hz. Peygamber’e hakaret ifade özgürlüğü kapsamında ele alınamaz. Bu filmi hazırlayanlar en şiddetli şekilde kınanmalıdır. Dine hakaret de insanlara saldırmanın gerekçesi olamaz. İslam'ın yüce değerlerine ve Hz. Peygamber'e hakaret, fikir ve inanç hürriyeti içinde değerlendirilemez.
 
Dinlere, peygamberlere, insanların kutsal değerlerine yönelik hakaretler fikir ya da eleştiri hürriyeti olarak görülemez. Bu film açıkça provokasyon ve düşmanlığa yönelik davranıştır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler