Erdoğan'dan keskin sözler!

CHP'nin Hakkari mitinginde bir tek Türk Bayrağı'nın bulunmadığını iddia eden Erdoğan, bu kez kaset lafı etmedi; ancak muhalefete Hacıbektaş-ı Veli'nin sözlerini hatırlattı, herşeyin başı edep diye seslendi.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip E

Erdoğan'dan keskin sözler!

CHP'nin Hakkari mitinginde bir tek Türk Bayrağı'nın bulunmadığını iddia eden Erdoğan, bu kez kaset lafı etmedi; ancak muhalefete Hacıbektaş-ı Veli'nin sözlerini hatırlattı, herşeyin başı edep diye seslendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti'nin hamurunu millet yoğurmuştur. Biz, sizden başka, milletten başka hiç kimseden talimat almayız. Biz, sizden başka hiç kimsenin önünde boyun eğmeyiz'' dedi.

Erdoğan, partisince Nevşehir'deki Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Şu anda, dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumların, mağdurların, mahrumların, yoksulların Türkiye'ye baktıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Demokrasi isteyenler, özgürlük isteyenler, zulümden, baskıdan, sömürüden kurtulmak isteyenler Türkiye'ye bakıyorlar. Türkiye'nin adı artık umut kelimesiyle yan yana yazılıyor. Türkiye'nin adı, barışla, insanlıkla, hak mücadelesiyle yan yana anılıyor. Şunu çok büyük bir gururla ifade ediyorum. Gerek ben, gerekse de arkadaşlarım, yurtdışına çıktığımızda, inanın sokaklarda serbestçe dolaşamıyoruz. Neden mi? Çünkü sevgi seliyle karşılaşıyoruz, tezahüratla karşılanıyoruz, yoğun bir muhabbetle karşılanıyoruz.

"MUHALEFETE İMALI KASET GÖNDERMESİ"

Nevşehir'in, mesajları ülke sınırlarını aşıp bütün dünyaya ulaşan Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin şehri olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

''Hünkar Hacı Bektaş'ın ne güzel sözleri vardır. İnanın, o sözler, Nevşehir'in gülleri kadar güzel kokar. Diyor ki Hazret; Bunlar çok önemli ha. Ben bu sözleri sadece AK Parti'ye gönül veren kardeşlerime söylemiyorum. CHP'ye, MHP'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum, diğerlerine de sesleniyorum. Ne diyor Hacıbektaş-ı Veli ''Adem'in ademliği, akıl, haya ve ilim iledir.'' Yine ne diyor biliyor musun? 'Edeb elbisesini sırtınızdan ölünceye kadar çıkarmayınız.' Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?

İşte mesele bu, edeb her şeyin başıdır. Edeb, bu milletin temel direğidir. Bizim evlerimiz, sokaklarımız, mahallelerimiz, şehirlerimiz edeple inşa edilmiştir.''

''ALLAH'IN AYETİNE SİNİR BOZUCU DİYENLER, YUNUS'UN DERDİNİ ÇÖZEMEMİŞTİR''

Erdoğan, şunları kaydetti: ''Yalanı, iftirayı, sövmeyi, karalamayı, yüzsüzlüğü ve pişkinliği adet edinenler, ne Hacı Bektaş'tan, ne Mevlana'dan, ne Yunus'tan zerre kadar nasihat alamamıştır. Siirt'te türbe ziyareti yap. Gel meydana orada haşa ya Rabbimize edep dairesinin dışına çıkarak çirkin ifadeler kullan. Ne diyor; dediğini tekrar edeceğiz, çünkü bu zatın iyi tanınması lazım. Diyor ki 'statükonun Allahı Ankara'da.' Allah zamandan ve mekandan münezzehtir. Bu adam, Hacıbektaş'a gelip bırak sen bir ziyaret yapmayı, ömrünü burada geçirse anlamaz. Mesele yaşamak, yaşamak... Yaşamadıktan sonra hikaye. Çünkü Hacı Bektaş'tan hiç bir şey öğrenmemiş.

Bir taraftan meydanları dolaşacaksın, Başörtülü ile ilgili olarak olumlu konuşacaksın. Hemen 24 saat sonra tornistan. Hemen Avcılar'da başörtülü kızlarımızı rahibe kılığında göstereceksin. Ya bunlar Mevlana'dan nasiplenemez. İnsanların annelerine dil uzatanlar, insanların annelerine dil uzatanları partileri içinde korumaya alanlar, Anadolu'nun edebini, adabını özümseyememişler.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Hakkari mitingiyle ilgili olarak, ''Bir grup, bu ülkenin Başbakanına 'katil' diye bağırırken, CHP Genel Başkanı sustu, dinledi, susarak adeta onları onayladı. Sayın Kılıçdaroğlu; bunun adı da mı özgürlük, bunun adı da mı demokrasi?'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset