Erdoğan'dan Kabine Mesajları

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, 60. Hükümet'i kurmakla görevlendirdi. Erdoğan, 4 yıl 8 ay görev yapan eski hükümetindeki eksikleri giderecek güçlü bir kabineyi oluşturacağını belirterek, barış ve dayanışma k

Erdoğan'dan Kabine Mesajları

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, 60. Hükümet'i kurmakla görevlendirdi. Erdoğan, 4 yıl 8 ay görev yapan eski hükümetindeki eksikleri giderecek güçlü bir kabineyi oluşturacağını belirterek, barış ve dayanışma kültürünü daha da geliştirici, bölgeler arası dengesizlikleri, etnik ve dinsel milliyetçiliği ortadan kaldırıcı adımlar atacaklarını söyledi.

Erdoğan, Sezer'le 15 dakika süren görüşmesinin ardından Çankaya Köşkü'nden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, "60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni kurmak üzere az önce Sayın Cumhurbaşkanı şahsımı görevlendirmiş bulunuyor. Bu vesileyle anayasal takvim süreci içerisinde önce çalışmalarımızı yaparak yeni Bakanlar Kurulu'nda yer alacak isimleri tespit edip, Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim" dedi.

Erdoğan, yeni kabinede revizyon yapılacağına yönelik mesajını şu ifadelerle verdi:

"Tabii ki oluşturulacak yeni kabinemiz partinin ilgili ve yetkili kurullarında görüşmeleri yaparak aramıza yeni katılmış birçok arkadaşlarımızın şahıslarıyla bazı görüşmeler değerlendirmeler yapmak suretiyle neticede bu 4 yıl 8 ay içindeki tecrübelere dayalı da olarak birçok eksikleri giderecek çok daha güçlü bir kabineyi oluşturup...


KURMAYLARI İLE TOPLANDI


Sabah Cumhurbaşkanı ile toplam 15 dakika süren buluşmadan sonra Erdoğan Merkez Yürütme Kurulu ile toplantıya girip kurmayları ile bundan sonraki süreci konuşmaya başladı.

Toplantının üç ana gündem maddesi bulunuyor:

Yeni kabinede kimler yer alacak,
Cumhurbaşkanı kim olacak,
meclis başkanlığına kim aday gösterilecek.
Seçim sonuçları da bu toplantıda ele alındı.

Ankara kulislerine göre AKP'nin cumhurbaşkanı adayı için birşey söylemek için henüz erken ancak kulislere göre Abdullah Gül'ün adaylığı ön plana çıkmış durumda.

Meclis Başkanlığı için de isim belirleme sürecinde sona yaklaşıldı. Çarşamba günü yapılan AK Parti'nin grup toplantısında AKP'nin adayı belli olacak ve Perşembe günü yapılacak Meclis Başkanlığı seçiminde AKP'nin adayının Meclis Başkanı olarak seçilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset