Erdoğan'dan ekonomi müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar. Başbakan partisi AK Parti'nin grup toplantısında konuşuyor. Erdogan, "Maraş'ta göçük altında kalan 9 vatandaşımızı arama çalışmaları devam ediyor. Her imkanı seferber etmiş durumdayız. Bir kez daha kay

Erdoğan'dan ekonomi müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar. Başbakan partisi AK Parti'nin grup toplantısında konuşuyor. Erdogan, "Maraş'ta göçük altında kalan 9 vatandaşımızı arama çalışmaları devam ediyor. Her imkanı seferber etmiş durumdayız. Bir kez daha kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine de sabır diliyorum.

 

"Ülkemizde bazı gruplar, hizmetlerimizi hazmedemeyenler, bizi Mısır'la benzeştirmeye gayret ediyor"

 

EKONOMİDE İKİ GÜZEL GELİŞME

Ekonomiye ilişkin iki güzel gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kasım ayı işsizlmik oranı yüzde 11 olarak gerçekleşti. Bu oran yüzde 13.1 düzeyindeydi. IMF'ye olan borcumuz 5.5 milyar dolara gerilemiş durumda. İktidara geldiğimizde borç 23.5 milyar dolardı. Onlar borçlandı biz ise temizleye temizleye buraya geldik.

 

STATÜKO

Bazı siyesi partiler seçim sandıkları kapandığında seçimin bitiğini düşünürler. Bizim bu heyecanımızı anlamayan muhalefet 8 yıl boyunca çalışmaları engellemek için yoğun gayret sarfettiler. 'Aceleniz nedir? Gecenin bu vaktinde işimiz ne? Normal zamanda bunları yaparız. Hala uyuyorsunuz' gibi küçümseme gayreti içine girdiler. Yoğun gayretlerimiz karşısında 'aceleniz nedir?' sorusu statüko nedir gerçeğinin tezahüdür. 

 

KAYNAK ERDOĞAN DEMEDİK

Bizde değişim süreci tribünden izlendi. On yıllardır bu soruyu soranlar her türlü değişime karşı çıkanlar Türkiye'nin değişimine karşı çıktılar. Biz iktidara geldiğimizde define bulmadık. Uçsuz bucaksız petrol rezevrleri bulmadık Ne yaptık biz hortumları kestik. Kaynak 'Türkiye' dedik. Kaynak 'Erdoğan' demedik. Birileri çıkmış kaynak 'filanca zattır' diyor.

 

BU YOLA BAŞ KOYDUK

Aceleniz nedir diye bu ülkenin paçasından tutmasalardı inanın 4 trilyon doları konuşurduk. Bizim acelemiz var. Hem de çok acelemiz var. İhracatı 500 milyar dolara çıkarmak için acelemiz var. Hiç kimse bizi ecelle korkutmaya kalkmasın. Bu yola başımızı koyduk. Ruhumuzu değil bedenizi koyduk.

 

BAHÇELİ'YE TEPKİ

TOKİ'nin yaptırdığı çalışmayı didik didik araştıracağım diyor. Fitil fitil burunlarından getireceğim diyor. Sen kaç tane konut yaptın önce bunun hesabını ver. Sayın Bahçeli TOKİ sana bağlıydı önce bunun hesabını ver. 540 bin konut ya kibrit kutusu değil. Kaynağı nereden sormazlar mı ya. Siz pislediniz biz temizliyoruz. Siz borçlandınız biz ödedik. Merkez Bankası 27 milyar dolar döviz rezervine sahipti şimdi 82 milyar dolar para var. Sizin lügatinizde insaf diye bir kelime yok mu?

 

Bunlar ne bir vizyon ne de proje koyabiliyorlar. İktidara gelince 500 bin konut üreteceğiz diyemezler. Milli geliri 2 trilyon dolara çıkaramazlar. Çünkü onların böyle bir vizyonu yok.

 

SADAKA

Siz sadaka dağıtıyorsunuz diyorlar. Bu devlet sosyal devlettir. Sosyal devlet yokluk içindeki vatandaşına ulaşacak. Onun yiyeceğini giyeceğini temin edecek. Önce gitsinler sadakanın tanımını öğrensinler. Sadakayı birey verir. Sağ elin verdiğini sol el bilmez. Devlet bunu göstere göstere yapmamalı. Biz valilere söylüyoruz. Zaman zaman hatalar olabilir.

 

BAHÇELİ'YE AYNAYA BAK ELEŞTİRİSİ

Her zaman söylüyorum. Abdestinden şüphesi olanın namazından şüphesi olur. O senin derdin. Aynaya bak öyle gel. Onun için 3.5 yıl iktidarda kalabildin. Mecaliniz kalmadı kaçtınız" dedi.

 

Değerli arkadaşlar 40 çürük yumurtadan 1 sağlam yumurta olmaz. Milleti kendin gibi göreceksin ve onun nefesini kendinin nefesi gibi hissedeceksin. Algılayacaksın. Biz yolumuza böyle devam ediyoruz, gösteri mi yapacaksın tamam yap diyoruz. Git mitingini de yap ne diyeceksen orada yap ve konuş. Ama yok biz bunu istediğimiz yerde yaparım derken halkın kendi özgürlük alanına ne yapıyorsun müdehale yapıyorsun. Senin için özgürlük ne kadar özgürlükse halk için de özgürlük öyledir.

Ayrıca Mısır'da ümidimiz anayasal demokrasiye en kısa zamanda geçirilmesi onların beklentisi olduğu kadar bizim için de geçerlidir. Ben bir kez daha Mısırlı arkadaşlarımı selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinizde bulunsun Allah yar ve yardımcınız olsun.

 

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Grup toplantısındaki konuşması sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler