Erdoğan'a suikast yapılacaktı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Hakkari ve Yüksekova'yı ziyareti sırasında eylem yapmaya hazırlanan PKK'nın bu planının son anda jandarmanın operasyonuyla bozulduğu ortaya çıktı. Hakkari Valiliği, örgütün bu eylemde kullanacağı çok miktarda silah,

Erdoğan'a suikast yapılacaktı
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Hakkari ve Yüksekova'yı ziyareti sırasında eylem yapmaya hazırlanan PKK'nın bu planının son anda jandarmanın operasyonuyla bozulduğu ortaya çıktı.

Hakkari Valiliği, örgütün bu eylemde kullanacağı çok miktarda silah, bomba ve patlayacıların Yüksekova İlçesi'ne bağlı Karlı Köyü'ne bir eve yapılan baskında ele geçirildiğini açıkladı.

İkiyaka Dağları'nda yuvalanan PKK'lı terörist grubun, Yüksekova ve Hakkari'yi ziyaret eden Başbakan Erdoğan ile katıldığı törenlerde vatandaşları ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırı planladığı istihbaratını alan jandarma, harekete geçti. Yüksekova'nın Karlı Köyü'ne yapılan baskında, teröristlerin bu eylemde kullanacağı silah, bomba ve patlayıcılar ile ateşleme düzenekleri ele geçirildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada eylemin Başbakan Erdoğan'ın Yüksekova ve Hakkari'de bulunduğu 2 Kasım günü yapılacağı vurgulanarak şöyle denildi:
“Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Yüksekova İlçesi, İkiyaka Dağları bölgesinde faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarının 2 Kasım 2008 tarihinde vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terörist saldırılarda bulunmayı planladığı öğrenilmiştir.

Terör örgütü mensuplarının eylemlerde kullanmayı planladığı silah, malzeme ve mühimmatın yerinin tespitine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Yüksekova İlçesi Karlı Köyü'nde bir ev içerisinde yapılan aramada 1 adet roketatar, 12 adet roketatar mühimmatı (antitank), 12 adet roketatar mühimmatı sevk fişeği, 20 adet Rus tipi el bombası, 5 kilogram el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 2 adet 7 kilogramlık diyafon sistemiyle yapılan patlayıcı madde düzeneği, 20 kilogram TNT tipi patlayıcı madde, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 8 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 240 adet Kalaşkinof mermisi, 10 adet kütüklük, 2 adet palaska, 8 adet büyük pil (patlayıcı madde düzeneğinde kulanılan), patlayıcı madde düzeneğinde kullanılan muhtelif malzeme (elektrikli fünye, infilaklı fitil) ele geçirilmiştir.
Bölge halkının huzur ve güvenliği için güvenlik güçlerimizin bölücü örgüte yönelik operasyonları aralıksız ve kararlı şekilde devam etmektedir.”


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler