Erdoğan: 'You shall not kill

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'da vatandaşlara hitap ediyor. Erdoğan'ın gündeminde yine İsrail var. İşte Başbakan'ın konuşması: "Şehitlerimizin sadece ailelerinin değil hepimizindir. Onlar ölü değildir, diridir. Konya ne kadar Mevlana'nın şehriyse o

Erdoğan: 'You shall not kill

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'da vatandaşlara hitap ediyor. Erdoğan'ın gündeminde yine İsrail var. İşte Başbakan'ın konuşması:

 

"Şehitlerimizin sadece ailelerinin değil hepimizindir. Onlar ölü değildir, diridir. Konya ne kadar Mevlana'nın şehriyse o kadar da Kılıçarslan'ın şehridir. Konya, Yıldırım Bayezid'in Fatih Sultan'ın da şehridir. Hiç kimse Türkiye'yi başkalarına benzetmesin. Hiç kimse sabrımızı test etmeye kalkmasın. Türkiye ülkelerden bir ülke yanılgısına düşme yanılgısına düşmesin. Hiç kimse bu ülkeye bir kabile devleti mualamelesi yapmaya kalkmasın. Konya'dan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Kudüs'ün kaderi İstanbul'un kaderinden ayrı değildir. Gazze'nin kaderi Ankara'nın kaderinden ayrı değildir. Ramallah'ın Nablus'un kaderi Konya'nın kaderinden ayrı değildir. Dünya sussa bile biz susmayacağız. Dünya katliamlara göz yumsa bile biz gözümüzü yummayacağız. Biz olan biteni elimiz kolumuz bağlı izlemeyeceğiz.

 

Gazze'ye, Filistin'e, Kudüs'e sırtımızı dönmeyeceğiz. Kundaktaki masum bebekleri bile tehdit olarak gördüler. Şimdi bebek mamalarını da tehdit olarak görüyorlar. Çocukları, oyun bahçelerini tehdit olatrak gördüler. Şimdi çocuk oyuncaklarından korkmaya başladılar. Hala o taş atanlara karşı dünya fosfor bombası atanların arkasında duruyor. Biz arkasında durmayanlarla birlikte bu mücadeleyi sürdüyoruz, sürdüreceğiz. Hastaneleri bombaladılar. Şimdi bastonlardan, serumdan, ilaçtan korkuyorlar. Her türlü rezilliği yapıyorlar ardından Hamas, El-Kaide diyorlar ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Bizim meselemiz İsrail halkıyla değildir İsrail'in şu andaki zulmeden, devlet terörü estiren yönetimiyledir.

 

Uluslararası toplantılarda bunları hep gündeme getireceğiz. Bunun peşini bırakmayacağız. Haklarımızı sonuna kadar arayacağız, bu işin mücadelesini vereceğiz. 17 yaşındaki Furkan'ın alnında terörsit mi yazıyordu?

 

Uluslararası yandaş medyaları artık bunların korsanlıklarını örtemez hale geldi. İşbirlikçileri bunların insanlık dışı terör eylemlerini saklayamaz hale geldi. Bizde de onların işbirlikçileri var onu da söyleyeyeim. PKK'nın saldırırsını Hamas'ın saldırısına benzetenler var. PKK ile Hamas'ın hiçbir benzerliği yoktur. PKKlının üzerinde Türkiye Cumhuriyeti pasaportu var. Hamas ise kendi topraklarını koruma mücadelesi veriyor. Filistinlidirler. Ben Hamas'ı terör örgütü olarak tanımıyorum dedim, Amerikalılara. Seçim kazandılar ama onlara iktidarda kalma fırsatı bile vermediler. Hani demokrasi, niye bunlara müsade etmediniz? Bir iktidar fırsatı verin. Ekonomik yönden baskı uyguladılar. Bunu PKK ile biraraya getiremezsiniz ey Türkiye'nin gazetelerinde yazan köşeyazarları. Mızrak artık çuvala sığmıyor. Bunların da cibiliyetlerini biliyoruz. Biz dürüstün yanındayız. Adilin yanındayız.

 

Dün hastanede ziyaret yaptım. Eli silahsız olan kardeşlerimize ateşli silahla saldırmışlar. Hepsini dinledikten sonra baktım ki; büyük bir zulüm ve tamamen korsanca bir saldırı. bu açıkça bir devlet terörüdür. Dünya bize karşı ikiyüzlü davranıyor diyor. İkiyüzlü olan sensin, katliam yapanların arkasında olan sensin. Öldürmeyi iyi bilen sensin. Tevrat'taki on emirden altıncısında ne diyor öldürmeyeceksin. Anlamadıysan İngilice söyleyeyim You shall not kill. İbranice söyleyeyim Lo tir'tsach."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset