Erdoğan YÖK'te son noktayı koydu

 Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:Rektörlerimize demokratik açılımı anlatmak gerekliliğini önemsediğimiz için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Ancak salonumuz bütün rektörleri alacak kapasitede olmadığı için toplantıyı 2. kez tekrar

Erdoğan YÖK'te son noktayı koydu

 

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Rektörlerimize demokratik açılımı anlatmak gerekliliğini önemsediğimiz için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Ancak salonumuz bütün rektörleri alacak kapasitede olmadığı için toplantıyı 2. kez tekrar yapacağız.

Üniversiteleri tartışırken devletin ve hükümetin sorumluluklarını tartıştığımız gibi tartışmalıyız. Kominizm tehdidi iddiasında Rus Dili ve Edebiyatı bölümlerinin kapatıldığını yaşadığımız gibi irtica tehdidi iddiasında da Arap Dili ve Edebiyatı bölümlerinin kapatıldığını da yaşadık.

Bilimadamları ve bilim kadınlarının tez çalışmaları sırasında dipnotlarında ve referanslarından kaynakjlı izlendiklerini ve fişlendikleri dönemleri yaşadık.

Bilim statükonun yanında yer alamaz. İfade özgürlüğünün ve inanca saygının olmadığı bir bilim anlayışının olmaması önemlidir.  Bunlarla birlikte protestocu gençlerle ilgili herhangi bir başvuru ve şikayetim olmadı. Gazete haberlerinden sonra bunları duydum. Yumurtayla ve ayakkabıyla saldırı da bulunmak da demokratik bir tavır değildir.

İnsanları susturmaya çalışmak düşünce özgürlüğü değildir.

YÖK YASASI SEÇİMDEN SONRA

Yeni YÖK Yasası seçim sonrası ele alınacak. Reform dönemi başlatılacak... Hedefimiz YÖK'tdeki reformu üniversitelerimizle birlikte yapmaktır. Birlikte adım atacağız.

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler