Erdoğan yeni Türk sultan

AK Parti'nin seçimlerden zaferle ayrılması Batı basınında yankı buldu.LIBERATION: ‘Erdoğan yeni Türk sultan’ başlığı atan gazete AK Parti’nin tek başına anayasayı değiştirme gücüne sahip olamamasından dolayı ‘zafer değil, başarı’ yorumu yaptı.Baş makalede

Erdoğan yeni Türk sultan

AK Parti'nin seçimlerden zaferle ayrılması Batı basınında yankı buldu.

LIBERATION: ‘Erdoğan yeni Türk sultan’ başlığı atan gazete AK Parti’nin tek başına anayasayı değiştirme gücüne sahip olamamasından dolayı ‘zafer değil, başarı’ yorumu yaptı.

Baş makalede de Türkiye’nin Batı ile Müslüman Arap ülkeleri arasında köprü rolü oynayacağı ifade edildi. Gazetede, AK Parti’ye demokrasi alanında yöneltilen bazı eleştirilere rağmen partinin ekonomi ve dış politika alanlarında önemli başarılar elde ettiği ifade edildi.

LE FIGARO: ‘Türkiye’de modernleşmenin zaferi Erdoğan’ başlığıyla manşetten verdiği haberde, Erdoğan’ın anayasayı değiştirme konusunda muhalefetle uzlaşmak zorunda kalacağı yorumunu yaptı. Erdoğan ‘Büyük Vezir’ başlığıyla yer alan ayrı bir haberde ise hem sağlanan ekonomik başarılara Erdoğan’ın eleştirilere karşı sert tavrına vurgu yapıldı.

Financial Times: Gazete Erdoğan için “popülist söylem, otoriter davranışları ve muhafazakâr değerleri, liberalleri kaygılandırıyor ama daha yoksul kentsel semtlerin, köylerin ve yükselen orta sınıfın kahramanı” diye yazdı.
Guardian: “Erdoğan, ezici bir zafer elde etti” derken Erdoğan’ı “Türk tarihinin en başarılı başbakanı” olarak niteledi.
The Times: Haber ve yorumlarında Türkiye’deki seçimi ‘Türkiye’de iktidar değişmedi, basın özgürlüğü kaygıları da’ başlığını kullandı.
The Telegraph: Erdoğan’ın üçüncü gabiliyetiyle “demir yumruğuna meydan okumaların üstesinden geldiği” yorumunu yaptı.

LA REPUBBLICA: Gazete, CHP’nin oylarını 5 puan arttırmasını, MHP’nin barajı geçmiş olmasını ve Kürt kökenli bağımsız aday sayısının 36’ya ulaşmasını, “muhalefet için iyi” şeklinde değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler