Erdoğan: Ya temizleyin ya geliyoruz

Başbakan Erdoğan, Çukurca saldırıları sonrası başsağlığı için arayan Kuzey Irak Lideri Mesud Barzani'ye artık tahammül kalmadığını belirterek açık rest çektiği öğrenildi.Hakkâri Çukurca’da 24 şehit verilen terörist saldırının ardından Kuzey Irak’taki bölg

Erdoğan: Ya temizleyin ya geliyoruz

Başbakan Erdoğan, Çukurca saldırıları sonrası başsağlığı için arayan Kuzey Irak Lideri Mesud Barzani'ye artık tahammül kalmadığını belirterek açık rest çektiği öğrenildi.

Hakkâri Çukurca’da 24 şehit verilen terörist saldırının ardından Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimle başlatılan temasların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre Başbakan Tayyip Erdoğan terör saldırısının olduğu gün kendisini taziye için arayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Lideri Mesud Barzani’ye artık tahammül kalmadığını ve PKK’nın Türk-Kürt kardeşliğine zarar verdiğini belirterek rest çekti:

"Yeter artık. Bundan milletim de ben de çok çektik. Gereğini yapın. Ya Kandil’i siz 450.20111022085412.jpgtemizleyin, ya peşmergelerle birlikte yapalım, ya da biz gireceğiz. Operasyon yapma meraklısı değiliz ancak PKK’nın Kuzey Irak’taki faaliyetleri sona ermeli. Terör örgütünün lojistik desteği kesilmeli."

SİYASİ DESTEK VAR AMA...
Bu açık mesajlar, Ankara’ya davet edilen KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani’ye de iletildi. Barzani’nin PKK’nın kendilerine silah çevirmesinden ve Kürtler arasındaki çatışmadan endişe ettiği belirtildi. Barzani'nin "Kürtlerin iç savaşı" görüntüsünden endişe ettiği öğrenildi.

Kuzey Irak yönetiminin Türkiye’ye her türlü siyasi desteği verdiği ancak peşmergelerin PKK’ya müdahalesi konusuna çekinceli yaklaştığı öğrenildi. Kuzey Irak yönetiminin, elinde gerekli teçhizatı bulunan ve eğitim almış 80-100 bin kadar silahlı gücü olduğu belirtildi.

KANDİL'İN BESLENDİĞİ YOLUN KAPATILMASI İSTENDİ
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'yle de eşgüdüm içerisinde yürütülmesi planlanan yürütülecek operasyonlarda Peşmerge birliklerinin de Mehmetçiğe yardımcı olması için Kuzey Irak yönetimiyle görüşmeler devam ediyor.

Bu arada Erdoğan'ın KDP'nin kontrolündeki şehir merkezleri ve civar köylerden Kandil'e giden gıda ve mühimmat transferinin, yani örgütün lojistiğinin de kesilmesini istediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset