Erdoğan Trabzon'u istiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü AKP kampının açılış konuşmasında, partisinin kazandığı 12 Büyükşehir Belediyesiyle ilgili adayları, 5 Aralık Cuma günü açıklayacaklarını bildirdi. Ancak Pazar günü kampın kapanış konuşmasında bu sözlerini deği

Erdoğan Trabzon'u istiyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü AKP kampının açılış konuşmasında, partisinin kazandığı 12 Büyükşehir Belediyesiyle ilgili adayları, 5 Aralık Cuma günü açıklayacaklarını bildirdi.

Ancak Pazar günü kampın kapanış konuşmasında bu sözlerini değiştirdi. Erdoğan, bazı adayları değerlendirmeye devam edeceklerini bildirerek, 5 Aralık'ta hepsini açıklamayacaklarını söyledi.

Pazar günü saat 16.00'da yapılan MYK toplantısında, "Büyükşehirlerin tamamının erken açıklanmasının sıkıntıya neden olabileceği" belirtildi. Özellikle, aday yapılmayan isimlerin ve bu kişiler üzerinden muhalefetin, AKP'nin aleyhine çalışacağı belirtildi. MYK'da alınan karar gereği, bazı isimlerin açıklanması, bazılarının ise "değerlendirme" adı altında sürecin uzatılarak, daha sonra açıklanması benimsendi.

AKP, 10 Kasım'da başlattığı aday adayı müracaatlarının son gününü de belirledi. Buna göre 19 Aralık'ta son başvurular alınacak. Erdoğan, YSK'ya listeleri ise 15 Ocak tarihine kadar vereceklerini açıkladı.

ERDOĞAN'IN 5 ŞEHİR ÖNCELİĞİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kampın ikinci gününde AKP'de olmayan Büyükşehir belediyeleri için özel çalışma yaptı. Erdoğan, İzmir, Diyarbakır, Eskişehir ve Mersin milletvekilleriyle özel görüşme yaptı. Erdoğan, AKP'li vekillere, "Adayımız kim olsun?" diye tek tek isim sordu.

Erdoğan, Büyükşehir olmaması rağmen Trabzon milletvekilleriyle de özel görüşme yaptı. Trabzon milletvekilleriyle öğle yemeğinde bir araya gelen Erdoğan, "Trabzon'u kiminle kazanabiliriz?" sorusunu yöneltti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset