Erdoğan: Teröristler sınırdan uzaklaşmazsa harekete geçeriz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu

Erdoğan: Teröristler sınırdan uzaklaşmazsa harekete geçeriz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA SURİYE'DE HAREKETE GEÇERİZ"

Hatay'a ve İskenderun'da geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum. İki teröristin güvenlik güçlerimizin dikkati sayesinde kısa sürede tespiti büyük bir felaketin önüne geçmiştir. Bu olay, Türkiye'nin Suriye merkezli terör saldırıları konusundaki hassasiyetinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir. Harekatlarımız ile İdlib'deki ısrarlı duruşumuzun bir bahane değil, somut güvenlik kaygılarına dayandığını kimse inkar edemez. Bize verilen sözler tutularak buradaki teröristler belirlenen hattın dışına çıkartılamazsa ihtiyaç duyulan her an harekete geçmek için meşru sebebe sahip olduğumuzu tekrar ediyorum. 

"RUSYA'NIN SALDIRISI BÖLGEDE BARIŞIN İSTENMEDİĞİNE İŞARET"

Rusya'nın İdlib bölgesindeki Suriye Milli Ordusu güçlerinin eğitim merkezine saldırısı, bölgede barışın istenmediğine işarettir. Suriye halkı, bölge dışından gelen güçler ile onların güdümündeki terör örgütleri ve rejimin strateji oyunlarının bedelini canı ile ödüyor. Biz bu adaletsizliğe seyirci kalamayız.

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜ SURİYE'Yİ TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLEMEYE YETER"

Türkiye'nin gücü gerekiyorsa Suriye'yi tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterdir. Bizim tek gayemiz Suriye halkının huzura kavuşmasını sağlamaktır. Bunun dışında kimsenin hakkında hukukunda gözümüz bulunmuyor. İşgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılma mücadelesine verdiğimiz destek bunun içindir. 

CUMHURİYET'İN 97. YILI

Bugünkü topraklarımızı bölerek paylaşmayı, milletimizi esir haline getirmeyi planlayanların hesaplarını İstiklal Harbi ile bozmuştuk. Bugünkü sınırlarımızda kendimize yeni bir gelecek kurduk. Cumhuriyetimiz işte bu geleceğin sembolüdür. Türkiye'yi siyasi ve ekonomik olarak kendilerine bağımlı tutmak isteyenler, farklı isimler altında sürekli iş başındaydı. Yeri geldi toplumsal yapımıza saldırdılar, yeri geldi darbe yaptılar, yeri geldi terör örgütlerini üstümüze saldılar. Milletimiz her saldırının ardından yeniden iradesine sahip çıktı, ülkeyi yeniden rayına oturttu. İstiklal Harbimizi yöneten Meclisimiz, tüm badirelerin ardından dimdik ayağa kalkmaya başladı. En son 15 Temmuz'da bombalanmasına rağmen darbecilere cesaretle direndi, ikinci kez gazilik unvanı ile şereflendi. Elimizdeki her değer gibi Cumhuriyetimize de sahip çıkacağız. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset