"Erdoğan tek adamlığa oynuyor"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tek adamlığa oynadığını söyledi.Adana'nın Ceyhan ilçesinde temel atma ve bazı açılış törenlerine katılan Devlet Bahçeli, hükümetin icraatlarını eleştirdi.  Bahçeli,

"Erdoğan tek adamlığa oynuyor"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tek adamlığa oynadığını söyledi.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde temel atma ve bazı açılış törenlerine katılan Devlet Bahçeli, hükümetin icraatlarını eleştirdi.

 

Bahçeli, "İktidar yıpranmış tükenmiştir partizanca hareket etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan tek adamlığa oynuyor. Yasama bende diyor, yürütme bende diyor. 8 yılda bürokrasiyi kendilerinden yaptılar. Bu vatan evlatlarından devlet memuru olanlar AK Parti gibi düşünmüyorsa maaşını burnundan fitil fitil getiriyorlar. Şimdi de heveslenmiş yargı benim olsun anayasa benim olsun Yargıtay, Sayıştay benim olsun diyor. AK Parti'nin olsun demiyor. Ne varsa ne yoksa Recep Tayyip Erdoğan'ın olsun diyor." dedi.

 

Hükümetin seçim döneminde belediyelere musallat olduğunu ifade eden Bahçeli, "İşi gücü kalmamış ne kadar mülkiye müfettişi varsa belediyelere gönderiyor. Belediyeleri başarısız kılmak istiyor. Bunu sonucu hayra işaret değil. 17 yıl zulüm yapanı gördük, 31 zulüm yapanı gördük 42 yıldır zulüm yapan ise can çekişiyor. Bu yol yol değildir, Milleti kırmanın birbirine düşürmenin faydası yoktur. Doğuluyu batılısı güneylisi kuzeylisi ile beraber yaşıyoruz. 1 Marttan sonra şöyle olacak diye ayaklanma ile tehdit eden zavallılar çıkıyor. İstikrar mutluluk ve huzur içerisinde kalmak istiyorsak demokraside kalmalıyız. Seçimleri bu yönü ile dikkate alarak ülke yönetimine bir yorum getirmeliyiz. Bağnazca hareket ederek üçüncü dönemi göreceğiz demenin kimseye faydası yoktur. Kömürdü nohuttu fasulye şekerdi diye devletin imkanları ila halkı aldatabilirsiniz ama gidişiniz hayırlı değilse ülkeye felaket getirirsiniz." şeklinde konuştu.

 

Kamu görevlilerinin partizanca davranma haklarının bulunmadığını kaydeden Bahçeli şunları söyledi: "Gelen kişi partizan olursa kaymakam ya da vali kim olursa olsun. Gün gelir bunun hesabı sorulur. Onun için herkes haddini bilmelidir. Valisi kaymakamı devletin memurlarıdır. İktidarlar gelip geçicidir. Eğer Recep Tayyip Erdoğan'ın bir valisi özel adamı konumuna gelip onun hoşuna gidecek davranışları yapıyorsa, devlet memurluğuna yakışmayan bir davranıştır. Bunların kamu görevlerinde kalmaları zaten mümkün olmayacak demektir. Ceyhan'da yaşıyoruz. Burada dayanışma içerisinde olmalıyız. İktidara oy veren var vermeyen var. Ama hepsi bu vatanın evlatlarıdır. Bugün iktidar olan yarın muhalefet olur. Brada yaşayanlara saygı duymak lazımdır. Bu yaklaşımları yapanları uyarıyorum. Bu yol iyi bir yol değildir. Bu yollar denenmiştir sonuç vermemiştir. Eğer çok istiyorsan kamu görevini bırak Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yürü. Sana engel olan var mı. 99 sonra ne olacağı belli olmaz. Recep Tayyip Erdoğan gider Devlet Bahçeli gelir."

 

Devlet Bahçeli, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de üst üste belediye başkanı seçilerek halkın gönlünde taht kurduğunu belirterek, seçimlerde daha fazla başarılı olacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset