Erdoğan 'taviz vermeyeceğiz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin demokrasinin askıya alındığı bir dönemin olağanüstü şartlarında hazırlanan bir anayasa ile yoluna devam edemeyeceğini söyledi.Erdoğan, ''12 Haziran'da sandıktan çıkan sonuç, yeni anayasanın mümkün olan en geniş k

Erdoğan 'taviz vermeyeceğiz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin demokrasinin askıya alındığı bir dönemin olağanüstü şartlarında hazırlanan bir anayasa ile yoluna devam edemeyeceğini söyledi.

Erdoğan, ''12 Haziran'da sandıktan çıkan sonuç, yeni anayasanın mümkün olan en geniş katılımla hazırlanmasını, tüm toplumsal kesimlerin taleplerini yansıtan bir uzlaşma metni olması gerektiğini ortaya koymaktadır.'' dedi.

Erdoğan, telev''Ulusa Sesleniş'' konuşmasında yeni anayasanın milletin değişim iradesi ve demokratik beklentileriyle uyumlu, Türkiye'nin ve dünyanın gerçeklerini yansıtan gerçekçi bir anayasa olacağını belirtti. Erdoğan, "Bu anayasa, geçmiş dönemlerin demoktarit ayıplarından arındırılmış, dışlayıcı değil kapsayıcı, ötekileştirici değil kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici, baskıcı değil özgürleştirici bir anayasa olacaktır." diye konuştu.

Hedeflerinin 2023 yılında 750 uçaklı dev bir filo ile yılda 350 milyon yolcu taşımak olarak belirlediğini aktaran Erdoğan, 2023 yılına kadar tarımsal milli geliri 150, tarım ürünleri ihracatı ise 40 milyar dolar seviyesine çıkararak, tarımsal ekonomik büyüklükte dünyada ilk 5'e girmeyi hedeflediklerini kaydetti.

"TERÖRLE MÜCADELEYİ HİÇBİR ZAAFA İZİN VERMEDEN SÜRDÜRECEĞİZ"

Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, bölgesinde güçlü bir ülke olmasını çekemeyen güçlerin, bunu engellemek için devreye girdiklerini veya taşeronlarını devreye soktuklarını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: "Terörden medet umanlar, kandan ve kinden beslenenler, kardeşliği hedef alanlar hiçbir şekilde sonuç alamayacaklarını bilmelidir. Başta Silvan'da yaşananlar olmak üzere bu elim hadiseleri bütün boyutlarıyla inceliyoruz, soruşturuyoruz. Oluşan yeni şartları ilgili bütün kurumlarımızla birlikte kapsamlı olarak değerlendiriyoruz. Yeni stratejileri, yeni yöntemleri hayata geçirerek, törörle mücadeleyi hiçbir zaafa izin vermeden sürdüreceğiz. Altını çizerek ifade ediyorum; biz, geçmişte yapılan hataların tekrarlanmasına izin vermeyecek, demokrasi, özgürlük, güvenlik dengesinden asla ve asla taviz vermeyeceğiz.

"TÜRKİYE YERE SAĞLAM BASIYOR"

"Türkiye ekonomisi ile alakalı konuşulan bazı garip garip ifadeler, tespitler, bunların hiç birine katılmayız, Türkiye yere sağlam basıyor." diyen Erdoğan, Türkiye'nin, bütün Avrupa'da başlayan olumsuz gelişmelere karşı her türlü tedbire sahip olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset