Erdoğan Tatlıses dinliyor galiba

MHP lideri, cumhurbaşkanının görev süresi için net konuştu. 'En son yapılan değişiklikle 5+5' diyen Bahçeli, yeni rakamlar üzerinde tartışma açmamak ve bunu sürdürmemek gerektiğini kaydettiMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeniden gündeme gelen cumhurbaşk

Erdoğan Tatlıses dinliyor galiba

MHP lideri, cumhurbaşkanının görev süresi için net konuştu. 'En son yapılan değişiklikle 5+5' diyen Bahçeli, yeni rakamlar üzerinde tartışma açmamak ve bunu sürdürmemek gerektiğini kaydetti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeniden gündeme gelen cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin 'Görevini yaparken değişiklik yapılmış olsa dahi 5+5' görüşünü savundu. Afyonkarahisar gezisi sonrası gazetecilerle sohbet eden Bahçeli, Çankaya Köşkü'ndeki görev süresinden Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözlerine, Fethullah Gülen Cemaati'nden, Savcı Zekeriya Öz'e kadar bir dizi konuda görüşlerini açıkladı.

MHP liderinin görüşleri özetle şöyle:

5+5'TE ISRAR ETMEK LAZIM 
En son yapılan değişiklikle cumhurbaşkanlığı görev süresi 5+5 şeklinde. Burada istikrar sağlamak lazım. Yeni rakamlar üzerine tartışma açmamak lazım. Bu tartışmaları sürdürmenin gereği yok. Cumhurbaşkanlığı görevini yaparken değişiklik yapılmış olsa dahi 5+5. Burada ısrar etmek lazım. Konuyu tartışma zeminine çekmenin bir anlamı yok.

'GÜLEN CEVAP VERSİN' BEKLENTİMİZ YOK
Özellikle 7 ilahiyatçının evlerinin sabahın köründe aranması, birtakım eserlerine el konulması sürecinde değerlendirmede bulunduk. Bazı noktalara dikkat çektik. Fethullah Gülen Bey yurtdışında olduğu için acaba Türkiye'deki cemaatin mensupları bunu farklı bir şekilde mi uygulamaya koyuyorlar, yoksa cemaatin mensupları birilerinin kontrolünde mi gelişiyor? Töhmet ve zan altında bırakılmaması gerektiği için tedbirde bulunmalarını istedik. Eğer cemaat kontrolden çıkmışsa 'dondurun askıya alın' anlamında söylüyorum. Eğer Fethullah Gülen Hoca, bunu Zaman Gazetesi'nde okuduğu zaman tasvip ediyorsa farklı bir anlam çıkar. Ama söylediklerimizi teyit eden bir olayla karşılaşıyorsa düşünmesi lazım. Yani A, B ise B de C ise, o zaman A eşittir C'dir. Biz bir polemiğin içerisine girmek istemiyoruz. Cevap versin diye bir beklentimiz de yok.

BURHAN KUZU İKİ PARTİLİ MECLİS İSTİYOR
Burhan Kuzu 'çok parti olsun ama 2 parti Meclis'te bulunsun' diyor. Bu 12 Eylül felsefesinin görüşüdür. 12 Eylül dönemini yeniden siyasi yapılanma sürecini dikkat alırsanız, bu söylemleri orada görebilirsiniz. 12 Eylül'ün hormonlaşmış siyaseti ile şekillenmiş olan partiler, 20-25 sene memleketi yönetmeye kalktı. Ama öbür tarafta tırnağı ile gelenler halen mücadelesini veriyor. Başkalarının yönlendirmesiyle sonuç alanlar muteber insan oluyor. Kendi tırnağıyla gelenler sıra dışı bir parti gibi göstermeye çalışıyorlar.

SAVCI ÖZ'ÜN TERFİSİ (!)
Çok sık dalgalarla meşgul oldu. Dalgalar çok farklı görüntü almaya başladı. Toplumsal tepki ve öfke artıyor. Zannediyorum bunu dindirmek açısından bir görev değişikliği yapılmış oldu. Değişen bir şey yok.

ERDOĞAN, TATLISES'İN 'USTAM' ŞARKISINI DİNLİYOR HERHALDE
(Başbakan'ın 12 Haziran'dan sonrasını 'Ustalık Dönemi' olarak nitelendirmesine): Sayın Erdoğan şu sıralar İbrahim Tatlıses'in 'Ustam' şarkısını dinliyor herhalde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler