Erdoğan Sarkozy'nin yüzüne...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Baharı turu sırasında apar topar Libya'ya ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'i bu kez yüzüne karşı eleştirdi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta bulunan Erdoğan, katıld

Erdoğan Sarkozy'nin yüzüne...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Baharı turu sırasında apar topar Libya'ya ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'i bu kez yüzüne karşı eleştirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta bulunan Erdoğan, katıldığı Üst Düzey Libya Toplantısı'nda konuştu.

Salonda ise ABD Başkanı Barack Obama ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'de vardı.

Lafı dolandırmayan Erdoğan, Sarkozy'e bakarak net konuştu:

"Emperyal mantığını bir yana koy."

KESİLEN SAKAL ÇOK DAHA GÜR BİTER
Libya'nın dondurulmuş menkul kıymetlerinin ve nakitlerinin bir an önce Libya'ya teslim edilmesi gerektiğini belirteren Erdoğan, "Libya kaynakları olan bir ülke. Kesilen sakal çok daha gür biter. Kaynakları teslim edilmiş bir Libya ayağa kalkmalı" dedi.  söyledi:

TEŞEKKÜR ETTİ
Erdoğan, Sarkozy'ye bakarak da "Emperyal mantığını bir yana koy" mesajı verdi. Erdoğan şunları:

"Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin devam ettiği Libya'da bir an önce neticenin alınmasının beklentisi içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Libya'daki bu kutlu mücadelede emeği geçenleri ben de tebrik ediyorum.

4 gün önce ben de 6 bakanla Libya'daydım. Halkın demokrasi taleplerini bizzat yaşadık, şahit olduk özgürlük talebine. Onlarla yaşamak gerçekten farklıydı."

YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ
Başbakan Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi Üst Düzeyli Libya Toplantısı sonrasında BM binasının karşısındaki Türk Kültür Merkezi'ne geçti.

Erdoğan, burada ikili görüşmeler gerçekleştirdi. İlk olarak Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ile görüşen Erdoğan, daha sonra Cibuti Cumhuriyeti heyetiyle bir araya geldi. Erdoğan Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile de bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan, Taliban ile görüşmeleri yürüten Afganistan eski Devlet Başkanı Burhaneddin Rabbani'nin öldürülmesi nedeniyle taziyede bulundu. Karzai de Erdoğan'a Ankara'daki saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler