Erdoğan: Paralı silahşörlerin var

Başbakan Erdoğan canlı yayında gündemi değerlendiriyor. Erdoğan'ın hedefinde muhalefet var. Birileri hala taşra siyasetini yapıyor. Ben Dışişleri Bakanıma Avrupa Birliği konusunda kalkıp git tüm siyasi partilere brinfing ver dedim. CHP, MHP, DTP'ye gönder

Erdoğan: Paralı silahşörlerin var

Başbakan Erdoğan canlı yayında gündemi değerlendiriyor. Erdoğan'ın hedefinde muhalefet var.

Birileri hala taşra siyasetini yapıyor. Ben Dışişleri Bakanıma Avrupa Birliği konusunda kalkıp git tüm siyasi partilere brinfing ver dedim. CHP, MHP, DTP'ye gönderdim, haftalarca cevap gelmedi. En son iki güne kadar CHP'den yeni yanıt geliyor.

MHP'de de de durum farklı değil. Durum iletiliyor, neymiş efendim Eski Genel Başkanları konusunda benim bakanım bir yorum yapmış darılmışlarmış. Ne dedi ki? Yani eğer doğru değilse kalkıp yalanlarsın ama o da yok! Yok Genel Başkanları bu nedenle benim bakanımdan, genel başkanları bilgi almazmış! Yok ya! Ben o zaman sana bir bürokrat gönderirim kime bilgi verecekse gidip versin.

Sayın Doğan çok darılmış akşamda cevap vermiş. Bu cevabın tabi ki yanıtsız kalmayacak çünkü bu hamur daha çok su kaldırır. Tabi Doğan'ın yönetmeni bir cevap verme gayretine girmiş. Demiş ki biz bunları yazmıyalım mı? Yaz biz sana yazma dedik mi? Sen bunları yaz ama doğruları yaz. Daha düne kadar CHP lideri ile birlikte bir tutanaktan bahsediyordun. Nerede bu senin belge dediğin tutanak. Sonra ben bunlara cevap verince, yarım ağızla yok Başbakan'a değil de neymiş Başbakanlığa vermiş miş! Yahu madem bu doğru, neden bunu ben konuştuktan sonra bunu söylüyorsun.

Sen hani Türkiye'nin bir numaralı medyasısın ya! Neden bunları teyit etmiyorsun. Türkiye'nin Başbakanına iftira atıyorsun. Neden yataklık ediyorsun.

Ben sana atıyorum. Tutunak dediğiniz ama yayınlamadığınız şey üzerinde imza olmayan bir makbuz. Üzerinde Tusunami'ye gönderilmek üzere yazıyor, benim de imzam yok.

Sen milletin haysiyetine, şerefine saldıracaksın sonra da ne olmuş canım diyeceksin. Basın özgürlüğü, insanların şeref ve haysiyetine saldırma hakkı vermez. Yazacaksan doğrusunu yaz!

Bunların umrunda değil! Ne ana mahalfetin ne yavru muhalefetin...

Aydın Doğan eleştirisi: Sayın Doğan çok darılmış akşamda cevap vermiş. Bu cevabın tabi ki yanıtsız kalmayacak çünkü bu hamur daha çok su kaldırır. Tabi Doğan'ın yönetmeni bir cevap verme gayretine girmiş. Demiş ki biz bunları yazmıyalım mı? Yaz biz sana yazma dedik mi? Sen bunları yaz ama doğruları yaz. Daha düne kadar CHP lideri ile birlikte bir tutanaktan bahsediyordun. Nerede bu senin belge dediğin tutanak. Sonra ben bunlara cevap verince, yarım ağızla yok Başbakan'a değil de neymiş Başbakanlığa vermiş miş! Yahu madem bu doğru, neden bunu ben konuştuktan sonra bunu söylüyorsun.

Suçluya yataklık ediyorsun: Sen hani Türkiye'nin bir numaralı medyasısın ya! Neden bunları teyit etmiyorsun. Türkiye'nin Başbakanına iftira atıyorsun. Neden yataklık ediyorsun.

Ben sana atıyorum. Tutunak dediğiniz ama yayınlamadığınız şey üzerinde imza olmayan bir makbuz. Üzerinde Tusunami'ye gönderilmek üzere yazıyor, benim de imzam yok.

Sen milletin haysiyetine, şerefine saldıracaksın sonra da ne olmuş canım diyeceksin. Basın özgürlüğü, insanların şeref ve haysiyetine saldırma hakkı vermez. Yazacaksan doğrusunu yaz!

Aydın Doğan'a bir hafta süre: Sana bir hafta süre veriyorum. RTÜK Başkanı konusunda iddialarının arkasındaki gerçek ne? Sana bir hafta süre veriyorum. Açıkladın açıkladın açıklamadın ben kalkıp açıklayacağım.

Konu belediyenin sorunu da bu konuyu bana niye getirdin. Bu konuyu benimle niye konuştun, benden neden yardım istedin. Evet, Sayın Doğan, Hilton'un önündeki arsa için benden yardım istiyorsun. Benden bu konuda talimat isteyerek, oraya residans yapmak için ricada bulundun. Dedim ki hayır, olmaz! Benden sonra gidip Sayın Kadir Topbaş ile bir araya geldi hatta yemekte yedin. Hatta bir üçüncü kişi vardı, o da Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'de vardı.

İpliği pazara çıkacak: Bana aynen dedi ki ben buraya bu kadar parayı boşa mı verdim. Bunlar böyle köşe dönüyor. Gazetelerin taktiği de bu! Önce köşeye sıkıştırırlar sonra da ver. Bizden de alamadıkları için çılgına dönüyorlar. 

Bunların tamamına önümüzdeki hafta hepsine cevap verecek. AK Parti, 3 Y'nin mücadalesini veriyor: Yolsuzluk, yoksulluk...

Doğan dersini iyi çalışsın: Diyorum ki eğer demokrasi diyorlar, sana bir katkım olsun. Demokrasilerde öyle tek taraflı özgürlük olmaz. Eleştirmek istiyorsan, eleştirilmeyi de göze alacaksın. Demokrasiye ne kadar tahammülün olduğu belli. Senin silahşörün çok, paralı yazarların çok, benim o kadar da yok. Sen git dersine iyi çalış. Yayıncının en önemli öğreneceği şey cevap hakkıdır. Bunu hafta sonlarına bırakma ama bırakırsan İstanbul'dayım cevap veririm.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset