Erdoğan Özel'in 4 isteğini yaptı!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Yüksek Askerî Şura'da 4 talepte bulundu. Talep Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildi.Genelkurmay Başkanı Org. Özel'in 4 talebi şöyle: "100'üncü yılını kutlayan Hava Kuvvetleri'ne vekalet komutan istemedi", "Tu

Erdoğan Özel'in 4 isteğini yaptı!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Yüksek Askerî Şura'da 4 talepte bulundu. Talep Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildi.

Genelkurmay Başkanı Org. Özel'in 4 talebi şöyle: "100'üncü yılını kutlayan Hava Kuvvetleri'ne vekalet komutan istemedi", "Tutuklu generallerin görev süresi uzatıldı", "Karargâh dizayn edildi", "Balanlı'ya Org. kadrosu açıldı"

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve 3 kuvvet komutanın Balyoz tutuklusu generallerin durumunu gerekçe göstererek erken emeklilik talepleri gölgesinde başlayan Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) kararları açıklandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önceki teamülden farklı olarak tek başına yönettiği Şura'nın kararları ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi de belirlendi. Koşaner'in ayrılması sonrasında

Genelkurmay Başkan Vekilliği'ne atanan Orgeneral Necdet Özel bu göreve asaleten getirildi. 2015'e kadar bu görevi yürütecek olan Özel, Hilmi Özkök'ten sonra 4 yıl Genelkurmay Başkanlığı yapacak olan ilk orgeneral olacak. Şura'da Özel'in elini rahatlatacak kararlara imza atıldı.

Buna göre bir korgeneral atanması gündemde olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Özel'in "100. yılını kutlayan bir kuvvete orgeneral gelmesi daha uygun" ısrarı üzerine Orgeneralliğe terfi ettirilen Korgeneral Mehmet Erten atandı. Ayrıca yine Özel'in ısrarı üzerine Balyoz tutuklusu olan

ve terfi sırasındaki 14 general ile ilgili temdit işlemi uygulandı. İhraçların çıkmadığı Şura'da ayrıca Özel'in talebi üzerine Genelkurmay İkinci Başkanlığı'na yeni terfi eden 3. kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler