Erdoğan, Neşet Ertaş'ı böyle uğurladı

'Bozkırın tezenesi' Neşet Ertaş için Kırşehir'de, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında, Başbakan Erdoğan bir konuşma yaptı.Erdoğan, Ertaş'ın tabudu başında yaptığı konuşmada şunları söyledi: " 'Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra hepiniz bize d

Erdoğan, Neşet Ertaş'ı böyle uğurladı

'Bozkırın tezenesi' Neşet Ertaş için Kırşehir'de, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında, Başbakan Erdoğan bir konuşma yaptı.

Erdoğan, Ertaş'ın tabudu başında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
" 'Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra hepiniz bize döndürüleceksiniz' Şu anda huzurunuzda işte bir nefis, çok değerli dostumuz ağabeyimiz kardeşimiz ozanımız bozlakçımız, türküde gerçekten öncü isim Neşet Ertaş musalla taşında. Artık sözü yok. Sadece bize nasihatı var. İşte bende sizler gibi yaşadım, sazımla sözümle hepsini ortaya koydum. İşte şimdi bende nefsimi sahibine teslim ettim.
 
Üstat hep garip ifadesini kullanmıştır. Çünkü o bu yalan dünyaya da garip olarak bakıyordu. Garip geldik garip gideceğiz. Hepimiz aslında garibiz. Yani trilyonlar milyonlar makamlar mevkiiler boş. Gidilecek olan yer malum. İki metreküp bir kabir ve o kabirde geldiği aslına dönecek. Çünkü biz topraktan geldik, toprağa gideceğiz.
 
Çeşitli toplantılar vesilesiyle toplantılarda bir arada olduk. Ben artık bu sazın susmasından öte inşallah devamını da yetiştirdiklerinden bekliyoruz. Çünkü bunlara çok ihtiyacımız var. O birliğe, beraberlik çağrısına çok ihtiyacımız var. Temennim odur ki Rabbim cennetiyle şereflendirir.
 
Öncelikle ailesinin milletimizin başı sağ olsun diyorum ve Rahmet dileklerimizi burada toplanan cemaatle de ortaya bir gerçek konuyor. Sevgi büyük, sevenler çok. Yolun açık olsun diyorum üstad, Allah’a emanet ol."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler