Erdoğan Nabız Turuna Çıkıyor

Erdoğan'ın aynı toplantıda daha önce karar verdiği 'liderler turu' ile ilgili de takvim çalışması yapması bekleniyor. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı konusunda partide 'devam' görüşü ağır basarken, Gül'e yakın isimler 'Aynı noktadayız' diyerek çeki

Erdoğan Nabız Turuna Çıkıyor

Erdoğan'ın aynı toplantıda daha önce karar verdiği 'liderler turu' ile ilgili de takvim çalışması yapması bekleniyor. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı konusunda partide 'devam' görüşü ağır basarken, Gül'e yakın isimler 'Aynı noktadayız' diyerek çekilmeyeceğinin işaretini verdi.

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinde yenilenen parlamentonun gündemindeki en önemli maddelerden birisi olan cumhurbaşkanlığı seçimi için 'nabız turlarına' önümüzdeki hafta başlayacak.

Seçimlerin ardından 341 milletvekiliyle yarın partisinin genel merkezinde birararaya gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın, önümüzdeki sürece ilişkin genel değerlendirmeler yapması bekleniyor. Başbakan Erdoğan yemin töreninin ardından 'köşk' düğümünü çözmek için kolları sıvayacak. 24 Nisan'da AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı

olarak açıklanan Abdullah Gül'ün adaylığının devam edip etmediği konusunda hiçbir netlik ortaya çıkmazken Erdoğan, Gül ve Bülent Arınç ile yaptığı 'üçlü zirve'nin ardından ilk müzakereyi partisinin 17 kişilik Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle yapacak.

 Erdoğan, 6 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek MYK toplantısında, Gül'ün adaylığının devam etmesinin olumlu ve olumsuz yansımalarıyla ilgili olarak kurul üyelerinin görüşünü alacak. Seçimlerin hemen ardından 'liderler turu'na çıkabileceğinin işaretini

veren Başbakan Erdoğan, önümüzdeki süreçte Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderlerine yapacağı ziyaretlerle ilgili de planlama yapacak. Seçimlerden önce cumhurbaşkanlığı seçiminde 'uzlaşma' arayacaklarının mesajını veren Erdoğan, seçimlerden sonra da "Abdullah Gül'ün iradesi ve düşüncesi benim için çok büyük önem taşıyor" demişti.

Erdoğan, parti kurmaylarıyla AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı konusunda da görüş alışverişinde bulunacak. AK Parti'de Abdullah Gül'ün 'devam' kararı verebileceği

konuşuluyor. Gül'e yakın isimler, 'Biz aynı noktadayız. Kararımızda bir değişiklik yok' diyerek adaylıktan çekilmeyeceğinin mesajını veriyor. Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki kesin kararını bir basın toplantısıyla açıklaması bekleniyor.

Öte yandan, AK Parti'nin 22 Temmuz seçimlerinden sonraki ilk grup toplantısı 7 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek. Erdoğan, partisinin grup toplantısının basına kapalı bölümünde de milletvekillerinin meclis başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda nabzını yoklayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset