Erdoğan Mazbatasını Aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhurbaşkanlığına aday olmadığını'' belirterek, ''Sayın Gül'ün iradesine saygım var' dedim. Bu iradeyi görmek istiyorum. Çünkü bir mağduriyet söz konusu'' dedi.Erdoğan, İstanbul İl Seçim Kurulund

Erdoğan Mazbatasını Aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhurbaşkanlığına aday olmadığını'' belirterek, ''Sayın Gül'ün iradesine saygım var' dedim. Bu iradeyi görmek istiyorum. Çünkü bir mağduriyet söz konusu'' dedi.

Erdoğan, İstanbul İl Seçim Kurulunda milletvekili mazbatasını aldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek'in 'Abdullah Gül'ün adaylığını kabul etmeyecekleri' şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendirdiği'' yönündeki sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Gerek şahsım, gerek Abdullah Bey, Sayın Özyürek'in yaptığı açıklamaya benzer bir açıklama yapmadık. Ben hep şunu söyledim; 'Sayın Gül'ün iradesine saygım var' dedim. Bu iradeyi görmek istiyorum, çünkü bir mağduriyet söz konusu. Ve meydanların dili ortadadır. Demokrasi bir çoğunluk rejimidir, ,Katılımcı bir rejimdir.

Medya mensupları, 'uzlaşma konusunda ne düşünüyorsunuz' dediğinde, biz uzlaşmaya her zaman açığızdır. Ama uzlaşma hiçbir zaman azınlığın çoğunluğa tahakkümü değildir. Bunu da söylüyoruz."

Bir gazetecinin ''Meclis'teki siyasi partilerle görüşmelerinizde elinizde cumhurbaşkanı adayı olarak bir kişi mi olacak, bir liste mi olacak?'' şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, ''Bunları görüşmelerde belirleyeceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, MHP milletvekilleri ile DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekillerinden oluşan bir tablonun söz konusu olduğu Meclis'e ''Kürt sorununun'' geleceğini ifade eden bir gazetecinin, bu durumu nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine şunları söyledi:

''Bir defa Kürt sorununu siyasallaştırdığınız zaman beni onun karşısında bulursunuz. Ama Kürt kökenli vatandaşlarımın ülkedeki ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel konulardaki sorununu konuşursanız, AK Parti'nin içinde de mevcutlardan çok daha fazla Kürt orijinli milletvekili arkadaşlarım var. Ama onlar bu işi hiçbir zaman siyasallaştırmadılar.

Bunu birbirinden ayırmamız lazım ve bir Parlamento'nun içindeki süreci, bölücü terör örgütünü 'arka bahçem' diye görmek veya bölücü terör örgütüne destek veren hangi anlayış, zihniyet olursa olsun biz onlarla bir ve beraber olamayız. İsterlerse Parlamento'nun içinde olsun, bunu çok açık ve net söylüyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler