Erdoğan Köşkte Ağırlandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti.Erdoğan, saat 16.00'da Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı.Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'e 60. hükümetin listesini sunacak.Gül'ün onay vermes

Erdoğan Köşkte Ağırlandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul etti.Erdoğan, saat 16.00'da Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'e 60. hükümetin listesini sunacak.
Gül'ün onay vermesi durumunda liste TBMM Genel Kurulu'nun bilgisine sunulacak. Anayasa'ya göre, 60. hükümetin programı, en geç bir hafta içinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde okunacak ve ardından güvenoyuna başvurulacak.

Güvenoyu için görüşmeler, programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlayacak ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılacak.


Erdoğan, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e 60. hükümetin listesini 16 Ağustosta sunmak üzere Çankaya Köşkü'ne gitmiş, ancak Sezer, listenin yeni Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının daha uygun olacağını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler