Erdoğan: İntihar etmek istemem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz zammına yönelik eleştirileri değerlendirerek, "Yurtdışından aldığımız petrolde, doğalgazda bir zam oluyorsa, bunu durdurma imkanımız yok. Seçime 5 ay kala intihar etmeyi ister miyim?" dedi. Kendisine Obama benzetmes

Erdoğan: İntihar etmek istemem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz zammına yönelik eleştirileri değerlendirerek, "Yurtdışından aldığımız petrolde, doğalgazda bir zam oluyorsa, bunu durdurma imkanımız yok. Seçime 5 ay kala intihar etmeyi ister miyim?" dedi.

 Kendisine Obama benzetmesi yapanları da eleştiren Erdoğan, "Biz Obama gibi gelmişiz, şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni, yazıklar olsun. Biz ne Obama'yız, ne Bush'uz, biz biziz" diye konuştu. ABD seçimlerini kazanan Obama'nın bir zenci olduğunun altını çizen Erdoğan, "Amerika'da siyah-beyaz ayırımlarının yapıldığı o dönemlerde bir zenci olimpiyatlarda zaferi kazandığı zaman sırtına Amerika bayrağını alıp zafer turu atardı, acaba Türkiye'de şu anda Obama'ya zafer mektupları yazan terör örgütü liderleri bu ülkede Türk bayrağını omuzlarına alıp koşabildiler mi?" ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Bağcılar İlçe Teşkilatı Kongresi'ne katıldı. Konuşmasında dünyada yaşanan krize değinen Erdoğan, "Biz milletimize efendi olmak için bu yola çıkmadık, biz milletimizin hizmetkarı olmak için bu yola çıktık. Dünyada bir finans krizi var. Bu krizi en az zararla atlatan ülke olacağız. Ne dediysek arkasında durduk. Dediklerimizi yapmanın gayretinde olduk. Türkiye'yi yüzde 100 şu anda
istediğimiz hedeflere ulaştıramadık, bunu iddia edemeyiz ama her geçen gün dünden daha iyi" dedi.

Başbakan Erdoğan, eğitim konusunda atılan adımları hatırlatarak, "Türkiye genelinde 123 bin derslik yapıldı. Milli eğitim bütçesini Türkiye'nin bir numaralı bütçesi haline getirdik. Üniversiteyle buluşamayan illerimiz vardı. Artık 81 ilimizde üniversite var. Bu durumla birlikte, göçün de önüne geçilmiş olacak" diye konuştu.

Sağlık konusunda da yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, ilaç alımı başta olmak üzere bir çok sıkıntının önüne geçildiğini hatırlattı. Erdoğan, "Ülkemizin her yerinde istediğimiz tarzda hastaneler yoktu. Hastanelerin bir çoğu hijyenden uzak haldeydi. Hakkari'de doğru düzgün bir hastane yoktu. Geçen hafta Hakkari'de toplam 300 yataklı 2 hastane açtık. Bu anlayış orada yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımıza verdiğimiz değerin en güzel ifadesi değil mi? Bizi bu ülkede
vatandaşlarımızın arasında ayırım yapmak veya etnik kökenden uzak diye göstermek yarışına girenler aldanır. Biz hangi etnik kökene mensup olursa olsun yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz" açıklamasında bulundu.
Başbakan Erdoğan, etnik ve bölgesel milliyetçiliğe sonuna kadar karşı olduklarının altını çizerek, şunları söyledi:
"Kitabımızda asla etnik ve bölgesel milliyetçilik yok. Biz, açılan makası kapatmaya gayret ediyoruz. Oradaki vatandaşlarımı kimlik siyaseti yapmak suretiyle istismar edenlere sesleniyorum. 'Bu istismarı bırakın da elinizdeki belediyelerle, oralarda yaşayan vatandaşlarımızı pislik içerisinde yaşamaktan kurtarın.' Benim vatandaşım 29 Mart'ta kararını vererek bu pisliklerden de kurtulacak. Benim oradaki Kürt vatandaşım, içinden pislik akan bir yerde yaşayamaz. Oralardaki yapılanmalar bu denli proje ve plandan uzak olamaz. Bunların ufku bu. Vatandaşa hizmet anlayışları yok. Sadece kimlik siyaseti yaparak bunun üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar. 29 Mart aynı zamanda bunun da cevabı olacaktır. Hizmetin hesabı sandıkta sorulacaktır. Biz dinsel milliyetçiliği kabul etmiyoruz. Farklı din ve mezheplerden olanlar var. Biz onlara da aynı mesafedeyiz. Bir ayırım içerisine giremeyiz. Her inanç grubuna eşit mesafede olmak, inançlarını güvence içerisinde yaşayabilmelerini temin etmek."

Önceki yıllarda dağ köylerine ambulans çıkamadığını hatırlatan Erdoğan, o bölgeler için özel donanımlı ambulanslar getirildiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, paletli ambulanslarla en zor şartlarda bile dağ köylerine ulaşma şansı yakalandığını ifade etti.

Hükümetin mafya ve çetelerle mücadelesinin yılmadan, usanmadan sürdüğünü belirten Başbakan Erdoğan, "Biz yasaları yaparız, yasaların gereğini yaparız ancak ondan sonrası yargıya aittir. Bizim oraya müdahale yetkimiz yok. Verilen karara milletçe hep beraber uyarız" dedi.

Erdoğan, terör örgütünün büyük şehirlerde de rahat durmadığını belirterek, "Kendi mahallesine gelen otobüsleri yakacak kadar insanlıktan nasipsizler. Kalkıp da bunların yandaşı olanlar, 'biz sizi terörist ilan ediyoruz' diyemiyor. Sorduğunda 'kolay değil' diyorlar. Halk terörle arasına mesafe koyarsa, terör zafiyete uğrar. Milletimizi devletle barışık hale getireceğiz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine Obama benzetmesi yapanları da eleştirdi. Erdoğan, "Biz Obama gibi gelmişiz, şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni, yazıklar olsun. Biz ne Obama'yız, ne Bush'uz, biz biziz. Bizi kimse birilerine benzetmesin. Herkesi kendi atmosferinde değerlendirsinler, bizi de kendi atmosferimizde değerlendirsinler. Biz nasıl iktidar olduk her şey ortada. Obama bir zenci, Amerika'da siyah-beyaz ayırımlarının yapıldığı o dönemlerde bir zenci olimpiyatlarda zaferi kazandığı zaman
sırtına Amerika bayrağını alıp zafer turu atardı, acaba Türkiye'de şu anda Obama'ya zafer mektupları yazan terör örgütü liderleri bu ülkede Türk bayrağını omuzlarına alıp koşabildiler mi? Koşamadılar. Obama, Bush benzetmesini yapanlar lütfen ufka iyi baksınlar. Başlarını iki ellerinin arasına alıp düşünsünler. Tayyip Erdoğan Tayyip Erdoğan'dır. Bu böyle bilinsin. Biz bu yola böyle çıktık, böyle devam ediyoruz. Uluslararası anlamda her şeyi biz milletin değerlerine uygun olarak yürütürüz" açıklamasında
bulundu.

Doğalgaz zammına yönelik eleştirileri de değerlendiren Erdoğan, "Doğalgaz zam olayı eleştirildi. Eleştirirler, haklarıdır. Bunlarda sorumluluk diye bir şey yok. Bizden kaynaklanmayan zamlar vardır. Bunu söylemiştik. Yurtdışından aldığımız petrolde, doğalgazda bir zam oluyorsa, bunu durdurma imkanımız yok. Devletin kasasından ödeyecek güce de sahip değiliz. Bunu yansıtmak durumundayız. 5 yıl bu ülkede elektriğe zam yapmayan AK Parti iktidarı değil miydi. Şimdi zam yapmak zorunda kaldık. Para mı basalım.
Birin yanına sıfır mı koyalım. Biz ne aldatan, ne aldatılan olacağız. Şu anda doğalgaz fiyatları düştü. Petrol fiyatı düştü. Mart, nisan döneminde bunun aynen düşüşünün orada olduğunu da göreceksiniz. Seçime 5 ay kala intihar etmeyi ister miyim?" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset